Lauantai, 04.10.2008

Blogi, lauantaina 04.10.2008

Tänään kunnallisvaalikampanjamme starttaa valtakunnallisesti ja virallisesti Hyvinkäältä puolilta päivin. Puheenjohtajamme Jyrki Katainen siellä silloin paikalla ja tottakai myös ennätyssuuri ehdokasjoukkomme. Itsekin olen suuntaamassa Jyrkin kanssa Hyvinkäälle, mutta jo sitä ennen Riihimäelle Hämeenkadulle kello kymmeneksi. Riihimäen kokoomuslaiset avaavat varmasti yhden maamme upeimmista Korvakahviloista pääkadun varteen ja olen luvannut olla paikalla. Päivä siis tänään tiukasti kunnallisvaalien ja hienojen ehdokkaittemme kanssa Riihimäellä ja Hyvinkäällä. Tänään lisäksi vielä kymmeniä Toivotalkoita ympäri Suomen eli tekemisenintoa ruikuttamisen sijaan siis riittää.

Tänään illalla menen sitten vielä Riihimäelle Hämeen Yrittäjien maakunnalliseen Yrittäjäjuhlaan yhdessä puolustuministerimme Jyri Häkämiehen kanssa. Joskus jo lähes vuosi sitten Jyrin kanssa sovimme tämän tilaisuuden hänenkin kalenteriin ja onkin kunnia saada ja kuulla ministerin ajatuksia juhlassakin tänään.

Mielenkiintoinen päivä siis tulossa. Lisää valtakunnallisista tapahtumista eri kunnissa ja kaupungeissa löydätte helpoiten netistä Kokoomuksen uusilta nettisivuilta tai suoraan talkootapahtumien listasta. Kannattaa kurkata ja lähteä mukaan!

….

Kello 15.39 ja juuri kotiin. Tänään Toivon –sanomaa on levitetty ympäri maan. Toivotalkoita ja Kokoomus Kuuntelee –tilaisuuksia on ollut toista sataa ja myös useampia Korvakahviloita on avattu. Itse sain olla mukana tänään siis niin Riihimäellä kuin Hyvinkäälläkin. Riihimäellä avasimme parisadanneliön Korvakahvilan kaupungin parhaalle paikalle Hämeenkadun varteen. Itseasiassa minulle tärkeä paikka myös siksi, että eduskuntavaalie vaalikahvilani oli juuri samassa paikassa silloin Taron Consultingin tiloissa Shop in shop –periaatteella. Itseasiassa tänään parikin kahville poikennutta muisteli tuota kampanjaa ja kahvikupposia silloin ja hymyilivät, että olihan se helppo ja kiva tulla tuttuun paikkaan. Korvakahvilan ovet aukesivat kello kymmenen ja neljän tunnin aikana väkeä oli todella paljon – ajoittain ”olohuoneen” ja ”kirjaston” puoli täynnä ja väkeä myöäs ”keittiön” puolella. Nuo nimet Riihimäen kokoomuslaisten naisten antamia. He ovat sisustaneet ja somistaneet tilan vanhoilla huolekaluilla sohvilla, keittiöryhmillä, kirjoituspöydillä ja keinutuoleilla ja vanhaan upeaan henkeen. Tänään tapasin monta minullekin vielä hieman uudenpaa Riihimäen kokoomuksen ehdokasta. Into oli kova ja kaikilla yhteinen tahto parempi Riihimäki. Korvakahvila palvelee tästä eteenpäin aina vaaleihin asti eli kannattaa poiketa kahville ainakin maanantai ja torstai iltaisin.

Itse kävin puoliltapäivin myös nopeasti Hyvinkäällä. Reilu tunti puolueemme puheenjohtajan kanssa Hyvinkään torilla ja Prismassa ja siellä vielä Riihimäekin enemmän väkeä. Mielenkiintoista oli myös nähdä se kun samalla torilla oli myös muiden puolueiden telttoja niin missä väki tungeksi –teltalla missä oli kuuntelevia korvia. Hyvinkäälläkin siis ennätysmäärä ehdokkaita ja Kokon Annikan johdolla tänään upea kampanja-avaus missä paikalla myös kaikki tv-kanavamme. Hienosti onnistui myös hyvinkääläisten lelujen keräystempaus paikalliselle lastenkodille. Jyrkikin toi lastiin pehmolelun ja puisen palapelin ja uskalsi suositella näitä kokemuksen kautta. Prismassa julkistettiin ja esiteltiin laajemmin sitten valtakunnallinen puolueemme vaaliohjelma ja tietenkin itse olen tyytyväinen siihen, että rakas oma kotikuntani Loppikin on päässyt harvojen esimerkki kuntien joukkoon ja vielä otsikolla Esimerkillinen kunta. Tuollainen aina lämmittää.

Mutta nyt sitten jo kotona. Tsemppiä hyvinkääläisille ja riihimäkeläisille vaalityöhön. Hyvinkäälläkin avataa vielä varsin mielenkiintoinen keskustaan tuleva Korvakahvila ja olen luvannut sekä siellä että Riihimäellä vielä useammankin kerran ennen vaaleja olla paikalla. Kuuntelemassa ja keskustelemassa. Tänäänkin kymmeniä mukavia tarinahetkiä – neuvoja ja myös muutama moitteenkin sana. Otetaan opiksi.

Nyt pari tuntia ihan vaan omaa aikaa kotona. Illalla Jyri Häkämiehen ja maakuntamme yrittäjien kanssa Riihimäelle maakunnalliseen yrittäjäjuhlaan. Hieno ilta tulossa – ei pelkästään yrittäjien vaan ennen muuta tekijöiden kanssa 🙂

Kommentit