Sunnuntai, 05.10.2008

Blogi, sunnuntaina 05.10.2008

Eilen illalla osallistuin vielä sitten Hämeen maakunnalliseen yrittäjäjuhlaan Riihimäellä. Olin aikanaan kysynyt Yrittäjien toivomuksesta, että Jyri Häkämies tulisi juhlapuhujaksi ja eilisen tiukan kampanjapäivän päätteeksi saimmekin Jyrin vielä Riihimäelle. Itseasiassa oli seitsemäs tilaisuus ministerillemme eiliselle päivällä. Juhlapuheessaan Häkämies kävi läpi maamme ja maailmankin taloustilannetta, yrittäjien tilannetta ja myös kuntavaaleja. Häkämies ihmetteli puheessaan sitä miksi osa ihmisistä ja jopa puolueista pitää lähtökohtaisesti yrittäjien tuottamia palveluita kuntapalveluita huonompina? Hyvä kysymys. Häkämies totesikin, että tärkeintä kunnissa olisi aina pohtia ja tarkastella sitä millaisia palveluita laadullisesti ja saavutettavuuden kannalta on tarjolla ja millä hinnalla. Olen täysin samaa mieltä ja tässä paletissa tarvitsemme varmasti kumpiakin palvelun tuottajia – mutta pitäen sen mielessä, että vastuu mm. laadusta tulee pitää tiukasti kuntien hanskassa.

Vuoden hämäläisenä yritykseni palkittiin Vanajanlinna Oy. Voi kyllä todeta, että jälleen osui tuokin valinta nappiin. Itse olen tuntenut Vihman Pekan perheineen ja Walkamon Mikan vuosien ajan ja nämä viime vuodet erityisesti ovat olleet sellaisia, että hattua kannattaa nostaa. Vanajanlinna on hyvä esimerkki siitä, että matkailuun panostaminen kannattaa. Tänään alueella toimii upeasti remontoitu ja huippupalvelua tarjoava päälinna ja Ratsulan alue, mutta myös yksi Euroopan hienoimmista Golfkeskuksista klubeineen ja lomaosakkeineen. Tällä hetkellä työvoimaa jo yli 150 olikohan tarkka luku 180 ja kun alueelle vielä tulee nyt 100 korkeatasoista uutta loma-asuntoa niin voi vain kysyä millainen hyöty ja elävöittävä merkitys alueella on koko Hämeelle. Jos olenkin ihmetellyt sitä kun tällainen matkailuvastaisuus on vallalla aika monessakin kunnassa että miten teollisuuteen rakennettavan tehtaan investointi ja palveluita tarjoavan ”tehtaan” investointi eroaa toisistaan? Eikö lähtökohtana pidä kuitenkin olla se mitä satsauksilla ja panostuksilla saadaan. Minuta näin ja Vanajanlinna on loistava esimerkki tästä, missä kaupungin myötävaikutuksella yksityisellä rahalla, riskillä ja yhteistyökumppaneilla on luotu kova juttu koko alueellemme. Mistä hyötyy moni. Toivon todella, että Lopelle nyt suunnitteilla oleva Räyskälän AirPark -hanke voisi olla myös tällainen edelläkävijä ja koko Etelä-Hämettä elävöittävä hanke ja varmasti toimiessaan säteilyvaikutukset olisivat merkittävät myös Lounais-Hämeelle ja koko Eteläiselle-Suomelle.

Mutta nyt vielä lämpimät onnittelut Maaritille, Pekalle ja Mikalle ja ennen muuta aivan mahtavalle Vanajanlinnan henkilökunalle! Suosittelen. Samalla myös onnittelut Riihimäen Vuoden Yrittäjille H & R Seuraselle. Mahtava pariskunta ja upea palveleva huoltoasema Riihimäellä. Hieman kuin Laanolan Neste tai Shell Pirttilä tai Paajasen Esso Lopella. Meillä näitä kunnon ”vanhanajan” huoltoasemia vielä useampikin. Laanoloilla myös täysmittaisia huoltoja edelleen. Mutta tärkeintä se iloinen palvelu ja apu mitä nämä tarjovata. Ja samalla olisi voinut Seurasille ojentaa myös hyvän palvelun yrityksen palkinnon. Upea pariskunta.

Maakunnallinen yrittäjuhla sai upeat puitteet Riihimäellä ja tunnelma oli mahtava. Kiitokset järjestäjille ja Majan Herroille Teuvo Zettermanille ja Heikki Kujansuulle loistavasta ruuasta ja Jukka Kuroselle ja kumppaneille illan ohjelmasta ja illan eteenpäin viemisestä. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin ei vain yrittäen vaan yrittäjien tapaan tekien.

Tänään sunnuntaina minulla kutakuinkin vapaapäivä. Riihimäellä ajetaan tänään Enduron SM-kauden päätösosakilpailu ja sinne haluan mennä katselemaan, mutta vain nauttimaan upeasta kisasta ja upeasta syyspäivästä. Illalla huomisen valtuustomme esityslista ja päivän kunnanjohtajahaastattelut työllistävät. Päivän ohjelmaa on hieman vielä käytävä läpi, mutta nautitaan nyt ensin tästä päivästä.

….

Hieno vapaapäivä takana. Hyvä ettei tuota vanhaa perinteistä raittiin ilman myrkytystä tullut. Tänään nimittäin aika kului metsässä. Teki hyvää.

Yksi parhaista ystävistäni Tarkkalan Marko voitti tänään kotikilpailussaan Karhissa Enduron SM-kultaa. Kilpailua olimme Sadun ja kavereiden kanssa seuraamassa ja muutama sadepisarakaan ei tunnelmaa haitannut. Hieno kilpailu. Onnea Markolle ja muille voittajille ja kaikille mitalisteille.

Nyt vielä hetkeksi huomisten töiden pariin. Huomenna aamulla aikaisin aloitamme kunnanjohtajavalintaprosessimme ensimmäisen haastatteluvaiheen. Päivään mahtuu paljon muutakin ja siksi hieman laitettava juttuja kuntoon. Illalla sitten vielä valtuustonkokous ja sen jälkeen loppilaisten yrittäjäehdokkaiden kuvaus.

Kommentit