Keskiviikko, 01.10.2008

Blogi, keskiviikkona 01.10.2008

Kello 11.13 ja nyt vasta koneelle ehdin. Lounastauon aika olisi nyt mutta aamu menty tukkaputkella. Eilen illalla saimme siis tietoa yhdestä äärimmäisen mielenkiintoisesta ja suurestakin motorsporthankkeesta. Palataan siihen myöhemmin. Mutta tänään aamulla jo kirjastoasioiden parissa ja yksi muukin palaveri jo takana ja kohta sivistysvaliokunta.

Kiitokset muuten jälleen kerran tulleesta palautteesta ja kysymyksistä. Osaan olen vastannut täällä jo laajemminkin ja kommentoinut montaakin ajankohtaista aihetta ja osaa olen vastaillut sitten suoraan. Jos vastaukset tai mielipiteet eivät ole auenneet niin ei muuta kuin uudestaan yhteyttä ja jatketaan. Palaute on sitä mitä tässä työssä eniten aina kaipaa ja mielelläni erilaisia juttuja myös selvittelen ja lisäinfoa saan. Ollaan siis aktiivisia puolin ja toisin. Nyt kuitenkin lounaalle. Tänään päivä venyy todella pitkäksi.

……

Valiokunnassa tänään jatkoimme sivistyspuolen budjetin läpikäyntiä ja asiantuntijakuulemista. Isteasiassa vielä parituntisen kokouksenkin jälkeen jatkoimme hyvää keskustelua mm. taiteen ja kulttuurin rahoituksesta epävirallisemmin päiväkahvin merkeissä asiantuntijoimme ja Tabermannin Tommyn kanssa. Ehkä parasta keskustelua juuri siellä. Nyt myös täysistunto takana ja pari tuntia taukoa ennen illan mediatapaamista.

Mediasta kun tuli puhe niin aika suurella kummastuksella tuossa lueskelin Hesarin nettisivuilta uutista, jonka mukaan Lapin Kansa juuri valittu Johanna Korhonen on saanut potkut työstään jo ennen työn alkuakin. Uutisessa Korhonen kertoo erottamisen taustalla olevan se, että hän on rekisteröinyt parisuhteensa naisen kanssa. Korhonen oli lähettänyt asiasta tiedotteen. Alma Median taholta tietenkin väitteet kiistetään ja lehdessä vedottiin vain ”luottamuspulaan” jota ei sen enempää haluttu kommentoida. Korhonen kirjoittaa, että ”Alma Media vaati häntä vetäytymään päätoimittajuudesta hiljaisuudessa ja olemaan tuomatta työsuhteen purkamisen perusteita julkisuuteen.”

On todella järkyttävää jos 2000-luvun Suomessa osaamisen sijaan valinnat tai potkut tehdään tällaisilla perusteilla. En tiedä onko asiaa mahdollista mitenkään selvittää – tai luottamuspulaa ja erottamisen syitä rehellisesti selvittää? Jos on niin toivon, että niin tapahtuu. Minun on nimittäin vaikea ymmärtää miten arkielämän perhesuhteet tai vastaavat vaikuttaisivat ihmisen ammattiosaamiseen tai työntekoon? Toivotaan, että asiaa ruoditaan syvemmältäkin. Toisaalta jos epäluottamuksen syyt ovat muissa asioissa olisi nekin syytä ehkä tuoda sitten esille, että emme tuomitse lehdenkään tekemää ratkaisua väärin perustein. Jos perusteet eivät ole nämä mitä nyt julkisuudessa on.

Kommentit