Tiistai, 30.09.2008

Blogi, tiistaina 30.09.2008

Tiistai ja nyt jälleen eduskunnan hytissä. Upea sininen taivas ja ruskaa loistava pihlaja piristävät mieltä ihmeesti. Tästä tulee hyvä päivä.

Riihimäen Asema puhuttaa jälleen aiheestakin. Eilen Aamuposti oli jälleen minuunkin asian tiimoilta yhteydessä ja jo tänään aamullakin aiheesta palaveerattu. Tuntuu hieman siltä, että näitä uusia esteitä esteettömyyden saavuttamiseksi löytyy koko ajan. Tuo vanhan asemarakennuksen arkitehtuuri on perusteltua säilyttää, mutta niin kuin aamun lehdessä totesin niin kevyemmällä ratkaisulla voisi ainakin väliaikaiseksi laituria korottaa muutaman vaunun matkalta. Jos isompi remontti antaa sitten vielä itseään odottaa. Mutta toivotaan, että saamme jotain viellä syksyn väännöissä tähän asiaan.

Tänään päivällä sivistysvaliokunta ja täysistunto ja lisäksi partiolaisten tapaaminen Evon leirialueen merkeissä. Illalla vielä erittäin mielenkiintoinen urheiluhanketilaisuus. Siihen palataan vasta myöhemmin täällä.

……

Kello 15.53 ja nyt päivä eduskunnalla kohta päätökseen. Juuri päätimme Ylen Politiikan Puhemyllyn nauhoituksen. Tänään esillä kuvitteellinen tilanne jossa joutuisimme päättämään USA:n kaltaisesta roskapankkiasiasta. Onneksi vain kuvitteellinen vaikka toisaalta tällaistenkin pohdintojen vaarana aina se, että luovat vääränlaisia pelkoja taloutemme nykytilasta ja kehityksestä. Toisena aiheen esillä ampuma-aseiden lupakäytöntö. Kaikki muut pöydän ääressä olivat valmiita kieltämään käsiaseet. Tosin tietämättä edes sitä, että lain mukaan käsiaseita käytetään myös metsästykseen mm. loukkumetsästyksessä ja myös luolametsästyksessä. On toki toinen asia se, että eikö nämä asiat voisi hoitaa muunkinlaisella aseella, mutta jotain kertoo asian käsittelystä tämä tietämättömyyskin. Eli heikoin perustein asioita ollaan päättämässä tai mielipiteitä laukomassa. Olen kuitenkin lähtökohtaisesti sitä mieltä, että Kauhajoen tapaisten pienten lähinnä räiskintätyyppisten aseiden lupakäytäntöä tulee kiristää radikaalisti jopa tuosta eilisen linjauksestakin. Mutta en ole valmis kieltämään käsiaseita totaalikiellolla mm. ampumaharrastuksessa. Tärkeää olisi nyt vielä laajentaa tuo lääkärintodistus käytäntö myös nykyisiin aseenomistajiin. Millä tavalla saamme tiedon lääkäriltä poliisille kun aseenkantajan kuntoheikkenee tai mielijärkkyy? Tämä on yksi kehittämiskohta nyt kun kolmessa eri työryhmässä lupa-asiaa läpikäydään. Samalla on syytä selvittää myös jalkajousien ja metsästyskäytössä olevien jousien lupakäytöntöä yms.

Mutta kaikenkaikkiaan tärkeintä on muistaa se, että ihminen tekee. Tärkeintä on, että autamme ihmistä ja teemme kaiken sen eteen, että tällaisia tapauksia ei pääse syntymään. Se tarkoittaa paljon paljon paljon muutakin kuin aseiden lupakäytönnön muuttamista ja tiukentamista.

Tänään päivällä saimme mielenkiintoisen tietoiskun partiolaisten valtakunnallisen ja pysyvän Evon leirialueen etenemisestä ja esillä myös partion muut ajankohtaiset asiat. Äärimmäisen upea ja iso hanke joka etenemässä nyt todella myönteisessä tuulessa kohti seuraavaan suurleiriä. Mutta nyt hetki vapaata aikaa. Illalla sitten urheiluasioiden parissa jatkamme. Itseasiassa moottoriurheiluasioiden. Mielenkiintoista, että politiikot tästäkin kiinnostuneita ainakin tämän ryhmän kohdalla.

Kommentit