Torstai, 01.11.2007

Blogi, torstaina 01.11.2007

Eilen saimme tietoa, että Hippos ja Liikenneministeriö löysivat ratkaisun hevoskuljetuksia koskevassa asiassa. Asia nousi esille keväällä ja itsekin sain useampia yhteydentottoja asiasta ja lukuisia keskusteluja siitä käytiinkin aina pääministeriä ja valtiovarainministeriä myöten. Kyse siis hevostenkuljetuksista jota uhkasi EU:n kuljettajan ajo- ja lepoaikasäännökset ja ennen kaikkea vaatimus ajopiirtureista veto- ja kuljetusautoissa. Jos päätös olisi näin tullut voimaan olisi jokaikiseen kuljetusautoon asennettu kalliit piirtutilaitteet. Nyt saamani tiedon mukaan Hippos ja liikenneministeriö ovat löytäneet asiaan kompromissiratkaisun. Ratkaisu on juuri sellainen mitä vähintään keskusteluissa haettiin eli ulkopuolelle tulee jättää harrustyyppiset hevosihmiset. Yritin asiaa selvitellä mutta en ainakaan vielä saanut tietoa miten tämä tullaan käytännössä ratkaisemaan, mutta pääasia, että järki on voittamassa. Palataan asiaan kun lisätietoa saadaan, mutta kohtuullisen hyvältä pitäisi näyttää.

Verotiedot tulevat tänään myös julki. Uutisten mukaan veronpalautuksia tulee vajaat 1,7 miljardia euroa ja keskimääräinen palautus on noin 500 euroa. Eli määrällisesti noin 3,2 miljoonaa suomalaista saa veronpalautuksia. Verotilastojenkin valossa kasvu on ollut hyvää. Vuoteen 2005 verrattuna viime vuonna tuloveroa maksettiin seitsemän prosenttia enemmän kuin edellisvuonna.

Ja tänään saamme seurata mielenkiinnolla eilen työnsä aloittaneen Arkkiatri Risto Pelkosen sovittelulautakunnan työtä kunnallisen työmarkkinajärjestön ja Tehyn välisessä palkkakiistassa. Lautakuntahan aloitti työnsä eilen ja tahti on tiukka – tavoitteena luonnollisesti sopu ja joukkoirtisanoutumisten estäminen sen kautta. Kyse on tiukasta tilanteesta. Esimerkiksi syöpähoidot päättyvät ensi viikolla ja sen tuloksia ei tarvitse arvailla. Toivotaan neuvottelupöytiin ratkaisuntahtoa.

Itselläni tänään tv-päivä. Saamme Lopelle vieraaksi enduron tuoreen MM-miehen Mika Aholan ja hopeaa voittaneen Marko Tarkkalan sekä Valtteri Salosen ja heidän seurakseen safarille lähtee juuri DTM:n testikutsun saanut vasta 18-vuotias Emma Kimiläinen. Päivästä työstetään Maikkarille inserttiä. Mielenkiintoinen syyslomapäivä siis luvassa.

….

Mukava päivä Kassarin mailla Länsi-Lopella takana. Tänään teimme enduron MM-sarjan MTV3:sen erikoisohjelmaan yhden insertin ja aiheena siis endurosafari ja vieraslaji. Eli mukaan kutsuimme formulasarjoissa loistavasti edenneen Emma Kimiläisen, joka kolkuttelee nyt jo 18-vuotiaana uskomattomasti DTM:n portteja. Tänään Marko Tarkkala ja Valtteri Salonen opastivat Emmaa kaksipyöräisten maailmaa ja vaikka puiden välissä meno näytti ja kuulemma myös tuntuikin välillä hurjalta niin nopeasti Emma oppi tämänkin. Päivästä teemme pienen jutun kauden kahteen viimeiseen enduron Motorforumiin eli silloin näette mitä tapahtui.

Nyt Helsinkiin. Illalla Kaapelitehtaalla kutsuvierastilaisuus.

Illalla pyörähdimme kaverini kanssa Suomen suurimmassa Fashion Gaalassa Kaapelitehtaalla. Lavalle esittäytyi muodin opiskelijoiden teoksia ja siksi saimme eduskuntaankin kutsut. Osaavia käsiä. Upea show ja taidokkaita töitä. Tämänvuotisen NRJ Fashion Awardsin voiton otti ansaitustu ja tuomariston yksimielisellä päätöksellä Taideteollisessa korkeakoulussa opiskeleva Saara Lepokorpi kolmen vaatteen kokonaisuudella Kuollut kopea kaunainen. Lepokorpi valittiin muuten elokuussa juuri myös Vuoden 2007 Nuoreksi Suunnittelijaksi. Onnea! Palataan huomenna aiheeseen kuvien kanssa.

Kommentit