Keskiviikko, 31.10.2007

Blogi, keskiviikkona 31.10.2007

Eilen SPR:n Veripalvelu ilmoitti, että A+ verta on varastossa vain alle puolet tavoitteesta. Kotisivuilla verivarastojen määrää kuvaava pisaramittari hälytti tyhjää ja syynä veripulaan ovat nyt päällä olevat syysflunssat, jotka estävät meitä luovuttajia toimimasta. Ajattelin, että herättelen täälläkin nyt kaikkia auttamaan. Eli jos flunssa ei vielä kiusaa niin nyt olisi loistava paikka tehdä pieni suuri työ.

Järjestelmän toimintavarmuuden kannalta Veripalvelun tavoitteena on, että varastoissa olisi aina punasoluja viikoksi ja tällä hetkellä tuo ongelmaisin A+ varasto on vain pari päivää. Tarkoittaa siis sitä, että onnettomuuden hetkellä veri loppuu pian. Eilen Veripalvelu pyysikin kaikkia nyt talkoisiin ja normaalin 1100 viikkoluovuttajan sijaan nyt tarvittaisiin 1500 luovuttajaa tilanteen korjaamiseksi. Veripalvelun pisteet löytyvät kotisivuilta www.veripalvelu.fi. Itselläni ei nyt flunssaa, mutta kahden kuukauden luovutusväli pakottaa vielä hetken odottamaan. Heti menen.

….

Tomittaja Tuomas Koivuniemi on otsikoinut Verkkolehti Apilassa uutisensa: ”Niinistölle ei löydy haastajia Kokoomuksen presidenttipelissä”. Kyseessä siis Verkkolehti Apilan teettämää tutkimusta koskeva uutinen, jossa selvitettiin kokoomuksen presidenttiehdokasvaihtoehtoja. Olen varma, että tilanteessa jossa Niinistö ei olisikaan käytettävissä vielä nyt varsin kaukana tulevaisuudessa siintävissä vaaleissa niin meiltä löytyy hyvä ehdokas ensimmäiselle ja toisellekin kierrokselle. Toisaalta miksi etsiä haastajia jos meillä on hyvä keskusta-oikeiston luottamusta nauttiva henkilö.

Apilan selvityksen mukaan Niinistö on suomalaisten mielestä suvereeni suosikki seuraavaksi presidenttiehdokkaaksi. TNS Gallupin kyselyn mukaan Niinistöä pitää puolueelleen sopivimpana ehdokkaana 55 prosenttia kansasta.

Uusisuomi uutisoi asiaa koskevan uutisensa näin: ”Voisiko tämä mies haastaa Niinistön?” Vieressä Sammon konsernijohtaja Björn Wahlroosin kuva. Hänenkin nimi siis nousi esille Verkkolehti Apilan kyselyssä. Ei varmastikaan huono vaihtoehto. Itse uskon kivenkovaa, että tämän presidenttikauden jälkeen maamme saa keskusta-oikeistolaisen presidentin – Niinistö ykkösnimeni, mutta tiedän, että niin meidän kuin keskustankin riveistä löytyy monta hyvää ehdokasta ykköspaikalle. On muutoksen aika.

Apilahan teetti tai julkaisi jo aiemmin vastaavan ehdokasspekulaation SDP:n nimistä. Demarien ykköseksi nousi Erkki Tuomioja. Hänen haastajaksi ei ainakaan Eero Heinäluomasta näytä olevan. Heinäluomaa suositumpi demarien pressaehdokkaaksi näyttää suomalaisten mielestä olevan jopa vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes. Mistä se sitten ikinä kertookaan. Mutta jos minun pitäisi nyt euroni laittaa peliin demarinimen puolesta niin vetoni kohdistuisi Erkki Liikaseen. Liikasen kannatus kyselyssä markiginaalista, mutta siitä huolimatta uskon, että hän on seuraava demarien presidenttiehdokas. Jään odottamaan mielenkiinnolla Apilan juttua Keskustan tilanteesta. Siellä veikkaukseni menee nyt Ahon suuntaan. Katsotaan ja seurataan. Matka on vielä pitkä.

….

Tänään minulla vapaapäivä. Nyt aamusta Riihimäelle ja sitten Helsinkiin. Illalla ratsastustunti.

….

Mukava rento päivä takana. Päivällä vain pyörähdin Helsingissä ja kävimme ystävien kanssa lounaalle Maikkarilla. Sen verran työasioita, että ensi vuoden tv-tuotannoista hieman juttua, mutta ei mitään muuta. Helsingistä sitten Riihimäelle ja Kulmakonditoriaan ja nyt jo parturikin takana. Luottamustehtäviä vain muutaman puhelun ja pöytäkirjan tarkastuksen verran. Muuten vain vapaapäivä. Hyvä sellainen.

Ratsastustunnin jätin väliin, kun kuitenkin nyt hieman flunssa näyttää meikäläistäkin kiusaavan. Menemme Sadun kanssa rakasta kummityttöä Elisaa ja hänen perhettää moikkaamaan ja huomenna sitten tv-päivä. Tutustumme endurosafari reitistöön Lopella enduron MM-sarjan kuljettajien johdolla. Mukana myös siis Emma Kimiläinen.

….

Kummitytölle veimme Sadun kanssa Rakkaus Muumi -mukin ja puurolautasen. ”un uki”. Tuppaa nuo ensimmäiset kirjaimet vielä jäämään sanoista pois. Tosin Timo tuli aikalailla hienosti ja Satukin. Ja äidin sanajumpalla oikeastaan jo ihan kaikki sanat. Ihastuttavat pienet kummityttö Elisa 2,5 vajaa sellainen ja isoveli Roope kohta 4 vee. Vauhtia riitti ja palapelit tuli kasattua hetkessä. Ei meinannut kummit pysyä vauhdissa mukana. Isommat pojat Miika ja Henri olivat tavan mukaan lätkätreeneissä. Henri vielä Nikkareissa Riihimäellä ja Miika jo HPK:ssa ja valmistautuvat nyt jo C-junioreiden SM-sarjan karsintaan. Lahjakkaita.

Kommentit