Torstai, 01.09.2011

Blogi, torstaina 01.09.2011

Loppi-lisä voidaan hyvin maksaa kaikille siihen oikeutetuille. Näin se on ja olinkin tyytyväinen, kun valtuutettumme Sirpa Hopearuoho oli tehnyt asiasta valtuustoaloitteen viime valtuustossa. Aikanaan Lopen kokoomuksen aloitteesta alkunsa saanut lasten kotihoidon tuen Loppilisä on vakiinnuttanut paikkansa. Aikanaan jo toivoimme siitä yhtä aitoa vaihtoehtoa täydentämään subjektiivisen päivähoidon oikeutta. Silloin Loppi-lisä päätettiin kuitenkin tehdä määrärahasidonnaiseksi ja se tarkoitti sitä, että osa ei voinut valita tätä lastenhoitomuotoa vaan heidän oli valittava esimerkiksi päiväkoti tai muu hoitomuoto lapsilleen. Täksi vuodeksi onnistuimme korottamaan tuota määrärahavarausta ja saimme tuen piiriin jälleen uusia perheitä. Loppilisään varattiin tälle vuodelle 2011 yhteensä 100.000 euron määräraha.  Mutta edelleen jonoa Loppi-lisään on ja perheillä siis halua hoitaa pienet lapset kotona itse. Loppi-lisä on suuruudeltaan siis 170 euroa ja sisarkorotus 50 euroa. Viimeksi kun päivähoitomuotojen kustannuksia selvitimme ja vertailimme niin esimerkiksi yhden lapsen päivähoitoa päiväkodissa ”tuettiin” vielä päivähoitomaksujen jälkeenkin noin 1000 eurolla. Eli Loppi-lisä on todellakin ylivoimaisesti edullisin tapa täyttää lain suoma subjektiivinen päivähoitovelvoite niiden perheiden osalta jotka sen haluavat. Siksi itse kannatan Sirpa Hopearuohon tekemää valtuustoaloitetta Loppi-lisän määrärahasidonnaisuudesta luopumisesta. Tavoitteena siis saada tämä muutos ensi vuoden budjettiin.

Tänään Kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksen jälkeen paluu arkeen. Riihimäellä yksi yritystapaaminen ja hieman asioita hoidettavana Lopellakin. Täysi päivä tulee tästäkin, kun tänään illalla sitten vietämme vielä perinteistä kokoomuslaista kesäiltaa. Viime vuonna olimme Kartanoputiikki Punaisen tuvan vieraina ja tällä kertaa menemme Santamäen kartanoille Lopen Launosiin. Siellä pääsemme tutustumaan taitelija Seppo Tammisen ateljeekotiin yhdessä vanhoista kartanoista ja sitten ilta jatkuu Santamäen vanhassa kartanossa. Pari paikkaa iltaan on vapautunut eli jos vielä mukaan haluat niin laitathan tekstiviestiä tai soitatte minulle tänään päivällä.

Kell0 22.08 ja syksyiselle mökille. Täytyy sanoa, että hyvää enteilevä päivä tänään. Hyviä uutisia yrityspuolelta ja hyviä uutisia myös seutukunnallemme. Katsotaan miten kalat saadaan lopulta verkkoihin. Mutta mielenkiintoinen oli myös yritysvierailuni Riihimäellä. Esillä tällä kertaa hyvin vahvasti Riihimäen maapolitiikka ja yrityspolitiikka ja kun luonnollisesti koko seutukuntaa ja maakuntaakin edustan niin tämän keskuskaupunkimme vaikutukset koko alueelle. Erittäin hyvää keskustelua kokeneen yrittäjän kanssa ja hieman uusiakin ajatuksia ja näkökulmia minullekin. Ne muuten näiden tapaamisten ja keskusteluiden parast antia. Hyvä oli myös se, että tällä visiitillä oli mukana myös riihimäkeläisiä ja toivotaan, että asiat etenevätkin näin.

Illalla sitten Santamäen kartanoilla. Nyt voi jo siis kai puhua perinteestä kun toisen kerran kokoonnuimme seutukuntamme historian pariin yhdessä Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kokoomuslaisten kanssa. Viime vuonna olimme läntisellä Lopella ja siellä kuulimme Leppäniemen kartanon historiasta ja tästäkin päivästä ja tänään sitten Paloheimon suvun keskuspaikassa eli Santamäen kartanoilla. Ensin vanhimmassa kartanossa mikä nykyisin toimii taiteilija Seppo Tammisen ateljeekotina ja sitten iltaa istumassa ja historiaa kuulemassa keskimmäisessä kartanossa. Suvun Hannele Yrjö-Koskinen kertoi laajasti alueen ja suvun historiasta ja täytyy todeta, että kyllä tällä pienellä alueella on ollut aikamoinen vaikutus koko maammekin historiaan. Nykyisin kartanot edelleen siis aktiivisessa asumiskäytössä ja tuo yksi siis myös ateljeena ja mikä hienointa perheet niitä vaalivat ja remontoivat pieteetillä. 

Mutta ilta oli mielenkiintoinen ja upeaa oli myös saada jälleen tuollainen kokoomuslaisten ja kokoomushenkisten joukko seutukunnaltamme yhteen. Siinä tuli sivussa jälleen puhuttua paljon seutukuntammekin asioista ja kyllä meillä kokoomuslaisilla on varsin vahva ja yhtenäinen käsitys siitä, että vain yhdessä ja yhdessä tekemällä tämä seutukuntamme tulee tulevaisuudessakin pärjäämään. Sen eteen täytyy nyt tehdä töitä hartiavoimin, että emme vaan tekisi täydellisen vääriä ratkaisuja nyt. 

 

Kommentit