Tölttiä, passia, laukkaa…. No ainakin vauhtia ja upeita maisemia

Blogi, lauantaina 30.06.2018

Vajaa 20 vuotta sitten aloitin ratsastuksen, mutta vasta tänään kiipesin ensimmäisen kerran Islanninhevosen selkään. Rakastuin heti.

Paikkana Brynhildr eli Brönni ja ihan tässä kotinurkissa Lopella Kaakkolankulmalla. Mahtava paikka ja varmasti tulee mentyä uudestaankin. Ja tässä rakkaiden ratsastusystävien porukassa se vaan on niin mukavaa. Turvat höyryten. Turpaterapiaa.

Nyt mennään….

Issikathan on siis yksi maailman vanhimmista hevosroduista ja niitä on jalostettu jäisellä saarella täysin puhtaana miltei jo 1000 vuotta. Rotu on pysynyt puhtaana kun hevosten vienti takaisin Islantiin kiellettiin jo kauan sitten. Tänäkään päivänä ei Islantiin saa viedä hevosia lainkaan.

Ja issikathan ovat lajissaan aivan ainutlaatuisia. Eurooppalaiset muunrotuiset hevosethan osaavat ne tutut kolme perusaskellajia eli käynnin, ravin ja laukan, mutta Islanninhevosilla on näiden perusaskellajien lisäksi vielä joko yksi tai kaksi erikoisaskellajia: töltti ja liitopassi. Kaikilla issikoillakaan ei toki näin aina ole, mutta kun hevosella on kaikki viisi askellajia, se on viisikäyntinen. Tällainen helmi oli myös minun Sokkani. Otettiin joo, sokka irti.

Brönnin tallilta löytyy maastoratsastusta moneen eri makuun. Tallin rauhallisimmilla reiteillä pääsee nauttimaan metsän rauhasta kauniilla poluilla, jotka mutkittelevat puiden lomassa kiertäen mm. Kurkisuon ja Kaakkolammin reunoja ja harjuja. Kaakkomäen pirun juomalähteiltä reitti vie Kaakkomäen reunoja saniaisten keskelle ja sieltä kivikkoisille ja suppaisille tinteille. Ja kun kokemusta on enemmän ja kaipaa vauhtia niin sitäkin Brönnissä löytyy. Maastot tarjoavat todella pitkiä töltti- tai laukkapätkiä metsäteillä sekä pellonreunoilla ja haasteita sekä pientä extremeä etsiville on vaativampampia kiipelypaikkoja sekä metsälaukkaspurtteja ja jopa crossibaana eli maastoesterata. Se olikin tänään laukkamäen kanssa retken suola. Mahtava kokemus ja kiitos rakas ystäväni Saija ja Brynhildr tallin Jannika Kiverä ja tölttikaverit.

Menkää ja rakastukaa tekin: Brynhildr Islanninhevostalli http://www.brynhildr.fi/.

Nyt illalla vielä Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajana puhumaan Riihimäen Palloseuran 90-vuotisjuhlaan! Onnea RiPS!

….

Kello 21.36 ja kotona. Ehtihän se kravatti jo päivän kaapissa ollakin. Illalla siis tänään Riihimäen Palloseuran 90-vuotisjuhlassa juhlapuheen pito ja hienon seuraväen kanssa juhlailtaa. Onnea vielä täälläkin ja kiitos, että sain olla mukana.

Huomenna sitten Mustajoelle Wanhojen koneiden ja Traktoreiden tapahtumaan. Sinne muuten kannattaa ajella kauempaakin ja ihan koko perheen voimalla.

Kommentit