Loppijärven Valkeat yöt nostavat esille järvemme tilan ja kauneuden – Rakkaudesta Loppijärveen

Blogi, perjantaina 29.06.2018

Tänään vietettiin jo seitsemättä kertaa Loppijärven Valkeat yö -tapahtumaa. Tapahtuma sai aikanaan alkunsa huolesta järvemme tilasta, mutta myös nostaakseen esille kauniin järvemme monipuolisuuden. Järvelle kannustettiin ennen muuta veneillä ja ohjelmaa oli eri rannoilla ja saarissakin. Niin tänäänkin kun Vanhankirkon rannassa oli jälleen ohjelmaa erityisesti lapsille, Sajaniemen rannassa koko perheelle ja Syrjässä järven ja sen rantojen historiasta kiinnostuneille. Vaihteleva sää tarjosi tällä kertaa vähän vettä taivaaltakin, mutta se ei asiaa eikä oikeastaan tunnelmaakaan latistanut. Olimme liikkeellä rakkaudesta Loppijärveen.

Antti Mikkolan Hauki-Burgerit olivat illan paras herkku ja vaikka Kuhakuninkaallinen -kisa peruuntui kovan tuleen takia niin perinteisellä nuoralla Syrjän rannassa järvi antoi myös parhaita antimiaan. Myös niitä kuhia. Ja täytyy kyllä kiittää jälleen muustakin ohjelmasta kaikkia järjestäjiä. Hieno uutuus on järven kiertävä mobiilireitti tutustumiskohteineen. Kannattaa ladata sovellus puhelimeen. Ja Sajaniemessä esiintynyt MaMyth toi heille jotka vielä tarkenivat myöhäisiltaan tunnelmaa.

Mutta tänä suvena Loppijärvi on ollut ainakin toistaiseksi paremmassa kunnossa kuin miesmuistiin. Vesi on ollut kirkasta ja sinilevää ei ole ainakaan vielä heinäkuun alkuun tultaessa havaittu. Valtakunnallinen leväseuranta alkoi viikolla 23 ja tilannetta seurataan aina syyskuun loppuun asti. JärviWiki:stä löytyy seurannan tulokset. Hämeen ELY-keskus ottaa vastaan myös näytteitä muualtakin ja omaa uimavettä kannattaa todellakin seurata kaikilla järvillä.

Pidetään yhdessä vesistöistämme huolta ja muistetaan, että jokainen oja päättyy aina jonnekin. Nyt nukkumaan ja huomenna issikoilla ratsaille.

Kommentit