Lehtosten perinnepäivä kerää sukupolvet yhteen – Yksi Suomen suurimmista traktorikokoelmista esillä kerran kesässä

Blogi, sunnuntaina 01.07.2018

Nyt jo kahdeksannen kerran Riitta ja Simo Lehtonen järjestivät Mustajoen Simonkentällä vanhojen koneiden ja traktoreiden tapahtuman. Aikanaan Simon suuren traktorikokoelman näytille saamisesta syntynyt tapahtuma on kasvanut vuosi vuodelta ja myös kerta toisensa jälkeen on myös yleisöennätykset aina rikottu. Jälleen vanhanajan elämää ja kesätunnelmaa ihastelemaan kerääntyi ennätysmäärä väkeä ja ohjelmaa oli uutta ja tuttuakin, mutta kaikki takuuvarmasti vanhaa. Pärehöylä pyöri maamoottorin käskemänä ja vanha, likimain satavuotias, Lokomo louskutti hihnan päässä isoja kiviä traktorin voimalla murskeeksi.

Kiitos Riitta ja Simo!

Työnäytöksiä riitti koko päivän ajan isännän Simon ja ”apulaisrenkien” johdolla ja oli pellolla myös seppämestari takomassa hevosenkenkiä ja myös oikean panssarivaununkin kyytiin pääsi.

Pellolla oli kymmeniä vanhoja kuorma- ja henkilöautoja ja yhtäkkiä kolmattakymmentä vanhaa mopoakin ja totta kai legendaarinen Antonov 2 -lentokone mikä tänä vuonna seurakseen sain Alen itserakentaman helikopterin.

Riitan Vinttimuseossa oli jälleen kasvanut ja saanut paljon uusia vanhanajan työvälineitä ja ihastuttavan 50- luvun huone seurakseen myös keittiön. Ja kuparipannuja oli niin paljon, että Palsanmäkikin olisi haljennut kateudesta. Museon alakerrassa oli kirpputori ja pellonlaidassa rompetorimyyjiä.

Lapsille oli myös paljon näkemisen lisäksi myös tekemistäkin. Pomppulinna ihan perheen pienimmille ja talutusratsastusta, eläimiä ja kasvomaalaustakin päivään mahtui. Ja toinen toistaan hienomman ja vanhemman traktorin päällä oli kiva istuskella ja vähän päristelläkin 🙂

Soppatykki tarjosi vielä Korpelan Mervin maanmainiota nakkikeittoa ja lettuja paistui erikoispannulla kuin liukuhihnalla. Siinä olisi komppanian herkkusuutkin hetkessä jälkiruokkinut.

Hyvää oli siis anti, seura ja tarjottavatkin. Lupaamme tulla ensi vuonnakin!

Laittakaa siis jo kalenteriinne ylös heinäkuun ensimmäinen viikonloppu ja silloin kannattaa ajella kauempaakin Simonkentälle Lopen Mustajoen kulmalle. Kesätapahtumista se aidoin ja konstailemattomin. Tänäänkin monet perheet olivat liikkeellä kolmessakin polvessa ja tarinoita kuultiin niin 40- ja 50-lukujen heinäpelloilta kuin 70-luvun lavatansseistakin. Parhaita juttuja.

Kiitos Riitta, Simo ja apujoukot!

Kommentit