Timoteille hopeaa Venezia in Musica-kuorofestivaalilta

Uutiset, tiistaina 07.10.2008

Loppilainen naiskuoro Timotei palasi tyytyväisenä viiden päivän Venetsian matkaltaan. Sää suosi koko matkan ajan. Vapaa-aikana kuoro pääsi tutustumaan Venetsian tärkeimpiin nähtävyyksiin, jopa gondolilla.

Tärkeintä oli tietysti, että matka onnistui myös musiikillisesti. Venezia in Musica-kuorokilpailussa 1.-5. 10. Pekka Perkon johtama Timotei osallistui kuorokilpailun kahteen kategoriaan. Female chamber choirs-naiskamarikuorojen sarjassa Timotei sijoittui toiseksi ja sai suorituksestaan hopeadiplomin. Voiton tässä sarjassa vei Beijing Spring Ladies Choir Kiinasta , Pekingistä. Musica sacra-kirkkomusiikkisarjassa Timotei sai myös hopeadiplomin. Timotei lauloi myös kolmen muun kuoron kanssa Venetsian keskustassa San Moisé-kirkossa pe 3.10. pidetyssä konsertissa oman 20 minuutin ohjelmiston.

Musica Mundi ja Intercultur Foundation järjestivät Venezia in Musica -kuorofestivaalin nyt kuudennen kerran ja Venetsian kuorokilpailun toisen kerran. Varsinainen kuorokilpailu pidettiin Lido Jesolossa ja konsertteja oli myös Venetsian keskustassa. Kuorokilpailuun osallistui 32 kuoroa 17 eri maasta.

Kommentit