Timotei-kuoro Heinosen vieraana eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 23.05.2014

Naiskuoro Timotei vieraili kansanedustaja Timo Heinosen luona eduskunnassa torstaina 22.5. Heinonen kutsui Timotein vieraakseen, kun kuorolle myönnettiin Vuoden Naiskuoro 2013-titteli. Vuoden Naiskuoro-arvon myöntää Suomen Naiskuorojen liitto kuorolle, joka on osoittanut erityistä ahkeruutta ja edistyksellisyyttä kaikessa toiminnassaan.

Kuoro esiintyi puhemies Eero Heinäluoman poikkeusluvalla Valtiosalissa, jossa he kuoronjohtaja Anneli Julenin johdolla esittivät neljä kappaletta. Yleisö kiitteli kuoron esitystä vaikuttavaksi.

– Kun olen rehellinen niin myönnän hienoisen ylpeyden tunteen kun piskuisen kotikuntani Lopen naiskuoro ryhtyi laulamaan, Heinonen kertoi kuoron esityksestä.

-Esiintyminen Valtiosalissa ei ole lainkaan arkipäivää ja oli hienoa, että puhemies arvosti Timotei-kuoron saavutuksia tällä poikkeusluvalla, Heinonen jatkaa.

Kuoro saapui eduskuntaan lähes täydessä kokoonpanossaan yli 30 kuorolaisen voimin.

-Kun sain tiedon Timotein valinnasta Vuoden Naiskuoroksi niin päätin samantien kutsua kuorolaiset eduskuntaan kakkukahville. Ajattelin, että ehkä saamme paikanpäälle muutaman kuorolaisen edustuksen, joten oli todella hienoa huomata, kun kuorolaisia oli päälle kolmekymmentä, Heinonen kommentoi.

Esiintymisen jälkeen Heinonen kierrätti kuoroa Eduskuntatalossa, jonka jälkeen he siirtyivät istuntosalin lehtereille seuraamaan kyselytuntia. Vierailu päättyi kahvitilaisuuteen.

Kommentit