Timon Tiimi kasvaa kovaa vauhtia – Tänään Saksalaisilla Markkinoilla Riihimäen Graniitilla.

Blogi, lauantaina 22.11.2014

 

Tämä päivä meni minulta seutukuntamme kaupungissa Riihimäellä. Perinteiset Saksalaiset Markkinat saivat eilen illalla jo valkean kruunun kun kunnollinen ensilumi satoi maahan. Tänään Riihimäen Graniitilla olikin jo hieno joulutunnelma ja hyvin väkeäkin liikkeellä. Meidän Kokoomuksen teltalla oli tarjolla glögiä ja joulupipareita ja jouluisten juttutuokioiden lisäksi myös paljon asiaa. Ja mukava oli huomata jälleen, että uuttakin väkeä tuli varta vasten juttusilleni ja väkeä ilmoittautui lisää myös tukiryhmääni.

Keskusteluissa tänään oli esillä mm. valtiontalous ja sen tasapainottaminen. Tuntuu siltä, että kakunjakajia tässä maassa riittää kaikissa puolueissa, mutta kakunkasvattaminen ei näytä kovinkaan montaa kiinnostavan. Tätä olen yrittänyt nyt talouden vaikeinakin aikoina muistuttaa, että meidän pitää saada kasvu ja työllisyys kasvu-uralle ja sen jälkeen pystymme panostamaan kaikkeen paremmin. Ja tässä työssä kyllä nyt on epäonnistuttu nykyhallituksen johdolla. Se on rehellisyyden nimissä myönnettävä, että enemmän olisi pitänyt tehdä ja rohkeammin päättää. Mutta uskon, että vastuunkantajia löytyy ja viimeistään nyt kun on pakko tehdä. Tekemättä ei voi jättää.

Keskusteluissa esillä myös sosiaali- ja terveyspalvelut. Kaikkien puolueiden kesken sovittu sote-uudistus mullistaa Suomea enemmän kuin mikään muu uudistus vuosikymmeniin. Kunnat – pienemmät ja suurimmat kaupungitkin menettävät päätöksenteostaan noin 50-70% suurempiin kuntayhtymiin ja näin koko kunnallinen järjestelmä murenee. Se voi osaltaan muuttaa montaa muutakin. Itse epäilen tämän mallin toimivuutta ja mm. sitä, että se synnyttää maahamme aikamoisen hallintohimmelin ja vie päätöksenteon entistä kauemmaksi kunnista ja ennen muuta käyttäjistä. Ja tästä tullaankin perustuslaillisiin ongelmiin mitkä edelleen suurelta osin on ratkomatta. Tärkeintä olisi nyt saada luotua saumaton ja yksiportainen malli missä päätöksenteko, rahoitus ja toiminta olisivat yksissä ja samoissa käsissä. Tällä tavalla voisimme turvata palvelut koko Suomessa jatkossa ja taata myös lähipalvelut. Näyttää nimittäin siltä, että tämä malli ei lähipalveluita pysty turvaamaan edes täällä kasvu-Suomessa ja saatikka muualla.

No totta kai keskustelua aiheutti myös maamme turvallisuustilanne ja Ukrainan kriisi kuin myös ISIL ja vastaavat. Nyt minusta on tärkeää, että panostamme riittävästi uskottavan puolustuksemme turvaamiseen. Puolustusvoimilta on säästetty nyt enemmän kuin mistään muualta ja koko maan puolustaminen on pian tätä menoa vaakalaudalla. Itse uskon siihen, että kaikissa ratkaisuissa meidän on välttämätöntä huolehtia, että Suomessa on riittävä määrä sotilaita ja ajanmukainen materiaali tulevaisuuden uhkia silmälläpitäen. Viime kädessä nimittäin se on nytkin niin, että Suomen paras puolustaja on suomalainen itse.

Ja puhetta myös lukioista ja ammattikouluista, urheiluasioista ja liikuntapaikkarakentamisesta kuin myös palo- ja pelastustoimesta. Isoja asioita siis paljon ja monta hienoa keskustelua ja kohtaamista. Nyt hetki aikaa kotona ja sitten tiimini pikkujouluihin. Ilta siis ystävien kesken ja tänään siis myös muutama uusikin tähän porukkaa liittyi. Ja mukaan olette kaikki tervetulleita pienemmällä tai isommalla panoksella. Pelkkä nimikin tueksi on arvokasjuttu ja totta kai sitten oman aikataulun ja mahdollisuuksien mukaan erilainen talkooapu. Tänäänkin tiimiläisiä oli Hämeessä kampanjoimassa. Kiitos teille.

Kommentit