Timo Heinosen kotikunnassakin yli 3400 vapaa-ajanasuntoa – Mökkiläisten pääsy lääkäriin helpottumassa

Uutiset, tiistaina 10.06.2008

Ylen Uutiset mukaan vapaa-ajansukkainen ja toisella paikkakunnalla töissä käyvien lääkäriinpääsyä ollaan helpottamassa. Uudistus on esillä terveydenhuoltolain uudistamisen yhteydessä ja uudistuksen jälkeen aiotaan jatkuvasti lääkärin hoitoa tarvitsevien ei enää tarvitsisi mennä lääkäriin kotikuntaansa vaan hoito järjestyisi myös mökki- tai työpaikkakunnassa.

– Uudistus on tärkeä ja sitä on odotettu kauan. Nyt on kuitenkin tärkeää varmistaa se, että uusi malli ei aiheuta pienissä kunnissa jotka ovat suuria mökkikuntia kohtuutonta ongelmaa. On syytä varmistaa se, että vakinaisten asukkainen hoito voidaan turvata ja myös se, miten vapaa-ajanasukkaiden ja työssäkäyvien hoitokustannukset maksetaan, kommentoi kansanedustaja Timo Heinonen esillä olevaa asiaa.

Heinonen toimii Lopen kunnanvaltuustonpuheenjohtajana ja Loppi on yksi Helsingin kehysalueen suurimmista vapaa-ajankunnista. 8000 asukkaan kunnan väkiluku tuplaantuun kesäkuukausina kun kunnassa sijaitsevat yli 3400 vapaa-ajanasuntoa täyttyy.

– Meillä haaste on iso. Väkiluku kesällä on tuplaten ja on luonnollista, että palvelutarjontaa emme voi rakentaa kesän piikin varaan. Myös se miten tieto kotikunnan ja työ- taikka vapaa-ajankunnan välillä kulkee on varmistettava. Tämä koskee siis ennen muuta potilastietoja. Mutta kun nämä haasteet ratkaistaan niin asiaa on helppo viedä eteenpäin.

Samalla haluataan helpottaa myös eri paikkakuntien välillä liikkuvien oikeutta päästä hoitoo työpaikkakunnalla. Uuden terveydenhuoltolain on tarkoitus ottaa esitettyihin tilanteisiin kantaa. Uusi lakiesitys parantaisi eniten kotikuntansa ulkopuolella töissäkäyviä.

– Kun asia etenee niin varmasti näihin asioihin tulemme palaamaan. Lähtökohta ja päämäärä on loistava ja uskon, että saamme asian järjestykseen myös kuntien vastuunjaon osalta järkevällä tavalla.

Kommentit