Kokoomuksen virallinen puoluekokouskiertue päätökseen Ulla Karvo, Jukka Mäkelä, Arto Satonen ja Timo Heinonen Rovaniemellä

Uutiset, sunnuntaina 08.06.2008

Vuosi 2008 on Kokoomuksen 90-vuotisjuhlavuosi ja Tampereen puoluekokous 13.-15.6.2008 samalla juhlapuoluekokous. Tampereella valitaan myös kokoomuksen puoluejohto ja puoluekokouskiertueen yhteydessä varapuheenjohtajaehdokkat ja valtuustonpuheenjohtajaehdokkaat ovatkin kiertäneet maata ahkeraan. Kuudentoista paneelin mittainen kiertue päättyi viikkoa ennen ennen puoluekokousta Rovaniemelle, kun Ulla Karvo, Jukka Mäkelä, Arto Satonen ja Timo Heinonen asettuivat kokousväen tentavaksi.

– Itse pidin tärkeänä, että kierrämme Suomea. Aiemmin sovitun Brysselin matkan takia jäi Pori ja eduskuntatyön takia Kajaani. Muuten itse osallistuin kaikkiin paneeleihin ja laskeskelimme juuri Arton (Satonen) ja Mäksyn (Jukka Mäkelä) kanssa, että kiertueen tilaisuuksiin on osallistunut yli 450 ihmistä, kertoi Timo Heinonen paluumatkalla Rovaniemeltä Lopelle.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja- ja puoluevaltuuston puheenjohtajaehdokkaat kiersivät kevään ja alkukesän aikana koko maan ja usein päivät venyivät eduskuntatyön jälkeen yli puolen yön.

– Kyllä välillä laitettiin kellot reilusti ympäri kun aamulla eduskunnassa työt alkoivat monta kertaa jo ennen kahdeksaa ja sitten yökoneet tai junat tulivat kiertuepaikkakunnilta takaisin vasta puolenyön aikaan. Mutta porukassamme oli hyvä henki ja sen kanssa oli mukava kiertää, kertoi Heinonen.

Kokoomuksen puoluekokouskiertue käynnistyi jo huhtikuun 22. päivä Imatralta ja tämän jälkeen kiertue pysähtyi Kuopioon, Kajaaniin, Joensuuhun,Turkuun, Kotkaan, Poroon, Ouluun, Hämeenlinnaan, Mikkeliin, Helsinkiin, Jyväskylään, Seinäjoelle, Tampereelle ja Rovaniemelle.

– Itse olen vielä tämän lisäksi kiertänyt maata oman aikataulun mukaan ja esimerkiksi vielä tiistaina suuntaan tässä muutaman viikon sisällä jo kolmannen kerran Ouluun. Jyväskylässäkin tuli esimerkiksi käytyä parikin kertaa kiertueen aikana. Ja alkavalla viikolla myös vielä kohteena mm. Heinola.

Heinonen luottavainen hyvään johtoon

Puoluekokouskiertueen aikana Heinonen vakuuttui, että puolue saa ehdokasryhmästä hyvän johdon puheenjohtaja Jyrki Kataisen rinnalle. Myös ehdokkaiden linjaukset päivänpolitiikasta ja puolueen kehittämisestä saivat Heinosen tyytyväiseksi.

– Valitaan tästä porukasta sitten mikä trio-tahansa niin tiedän, että se on hyvä ja osaava ja sen työtä on helppo tukea. Nyt teemme loppuun asti tiukasti työtä, että itse olen yksi tässä ryhmässä – tiimissä, totesi Heinonen.

– Kiertueen aikana on puolueemme tulevaisuutta linjattu moneen kertaan. Itseäni on esimerkiksi miellyttänyt Mäkelän Jukan linjaukset puoluevaltuuston kehittämisestä mm. kyselytunnein. Osallistumista ja vaikuttamismahdollisuuksia on ehdottomasti lisättävä jänenistöllemme muutenkin ja tämä on näkynyt monen puoluevaltuustoehdokkaan linjauksissa.

Itse Heinonen uskoo oman roolinsa uudessa puoluejohdossa olevan ”tulevaisuus”.

– Haluan ehdottomasti tehdä työtä tiukasti sen eteen, että puolueemme voi hyvin huomenna ja ylihuomennakin. Se tarkoittaa hyvää poliittista keskustelua puolueemme tavoitteista myös pidemmällä aikavälillä kuin hallitusohjelman ympärillä, mutta myös sitä, että pidämme huolta järjestökentästämme ja huolehdimme, että toimintaamme tulee koko ajan myös uusia toimijoita, kertoi Heinonen ja sanoi painottaneensa kiertueella useaan kertaan, että toiminnassa ajatuksen pitää olla kaksi tai kolme askelta tekoja edellä.

– Kyllä tuo kiertäminen ja kenttätyö tulisi olemaan mun juttu. Mutta myös uudet keinot mm. nuoriin yhteydenpitämisessä tulee saada kuntoon. Näitä ovat erilaiset sähköiset yhteydenpitokeinot, mutta myös näkyminen siellä missä nuoret ja yleensäkin ihmiset ovat. Toiminnan tulee elää ajassa.

Timo Heinonen kertoi innolla odottavan viimeistä kampanjaviikkoa ja tulevaa puoluekokousta.

– Katsotaan viikon päästä mitä mieltä kokoomuslaiset ovat. Satakymmenprosenttisesti olen mukana ja käytettävissä ja katsotaan mihin se riittää.

Kokoomuksen puheenjohtajat valitaan puoluekokouksessa Tampereella tulevana viikonloppuna 13.-15.6.2008

PUOLUEKOKOUSKIERTUEEN TAPAHTUMAPAIKAT:

ti 22.4. Imatra
ti 6.5. Kuopio
pe 9.5. Kajaani
la 10.5. Joensuu
la 17.5. Helsinki (puoluevaltuusto)
ti 20.5. Turku
ke 21.5. Kotka
la 24.5. Pori
ma 26.5. Oulu
ti 27.5. Hämeenlinna
ke 28.5. Mikkeli
to 29.5. Helsinki
ti 3.6. Jyväskylä
ke 4.6. Seinäjoki
to 5.6. Tampere
la 7.6. Rovaniemi

Kommentit