Kokoomuksen liikenne- ja viestintävaliokuntaryhmä kuunteli ja kyseli – Lyly Rajala isännöi Oulun vierailua

Uutiset, perjantaina 06.06.2008

Kokoomuksen liikenne- ja viestintävaliokuntaryhmä vieraili Oulussa ja ryhmän jäsen oululainen kansanedustaja Lyly Rajala oli rakentanut lauantaiksi tuhdin ohjelman. Kansanedustajat Leena Harkimo, Anne-Mari Virolainen, Reijo Paajanen ja Timo Heinonen saivat päivässä paljon uutta tietoa kovaa kasvavasta Oulun seudusta.

– Äärimmäisen mielenkiintoinen päivä. Aikaisin aamulla jo seitsemän koneella suuntasimme Ouluun ja päivän aikana kävimme läpi niin alueen tie-, rata-, lento- kuin myös sataman ajankohtaiset asiat ja kehittämishankkeet, kertoi vierailulle osallistunut Timo Heinonen.

Heinonen piti myös mielenkiintoisena kehittämispäällikkö Janne Mustosen puheenvuoroa Oulun innosvaatiotoiminnasta. Mustonen esitteli matkapuhelinten tulevaisuuden mahdollisuuksia mm. sitä miten pian puhelimella voi hoitaa koskettamalla erilaisia tilauksia ja myös lippu- ja maksuliikennettä.

Oulun kaupungintalolla kaupunginjohtaja Matti Pennanen kertoi päivän aluksi Oulun seudun yleiset kehittämislinjat ja haasteet ja tämän jälkeen eri aihealueista puheenvuorot käyttivätä lentoaseman päällikkö Pekka Mäntynen, Citybussilinjoista ja joukkoliikenteestä sekä hybridibusseista toimitusjohtaja Reijo Hobin ja Oulun sataman meriväylä ja terminaalihankkeista satamajohtaja Kari Himanen. Rakenteilla olevasta Kuusamontiestä ja sen kesken jäävästä jatkeesta vierasryhmälle puhui tiejohtaja Tuomo Kanniainen ja lisäksi ratapuolen hankkeista tietoiskun antoi VR:n aluejohtaja Markus Lohikoski ja lopuksi Hailuodon siltahanketta esitteli vielä kunnanjohtaja Matti Soronen.

– Näiden puheenvuorojen lisäksi saimme myös mielenkiintoisen tietoiskun Oulun joukkoliikenneratkaisuihin Citybussilinjoilla ja luonnollisesti päivään kuului myös Kokoomus Kuuntelee -tapahtuma Oulun torilla, kertoi Timo Heinonen.

Perjantaina eduskunta ei kokoontunut SDP:n puoluekokouksen takia lainkaan ja näin koko päivä saatiin käytettyä Oulun asioille.

– Nämä eri aihealueisiin keskittyvät päivät ovat tärkeä osa työtämme. On tärkeää nähdä eri alueiden erilaisia toimintatapoja, mutta tottakai myös kuulla haasteista ja tulevaisuuden hankkeista.

Heinosen viikko mahtui liikenne- ja viestintävaliokunnan matkan lisäksi myös kolme muuta iltamatkaa Jyväskylään, Seinäjoelle ja Tampereelle.

– Kyllä nyt on matkustettu. Nämä kolme iltakeikkaa kuuluvat puoluekokouskiertueeseemme. Huomenna lauantaina vielä matkaan kiertueen päätökseen Rovaniemelle. Ja vielä puoluekokousviikollakin on tilaisuuksia ja tapaamisia sovittuna useampia. Esimerkiksi heti tiistaina matkaan uudestaan Ouluun silloin kokoomusnuorten ja -opiskelijoiden vieraaksi, kertoi Heinonen tiukasta viikkotahdista normaalin eduskuntaohjelman lisäksi.

Kommentit