Timo Heinosen huolenaihe nousi vuoden 2012 10 ykkösuutisen joukkoon – ”Tämäkö oli lain tarkoitus: Näpistelijät pääsevät käytännössä rangaistuksetta 23.7.2012”

Uutiset, torstaina 27.12.2012

Kansanedustaja Timo Heinosen kirjallisesta kysymyksestä syntynyt uutinen nousi netin Verkkouutisten päättyvän vuoden 10 luetuimman uutisen joukkoon. Heinonen nosti esille kesällä huolensa siitä miten sakonmuuntorangaistuksesta luopuminen aiheutti käytännössä sen, että suuri osa näpistelijöistä pääsee nykyisin täysin ilman rangaistusta.

– Kyllä sen huomasi, että aihe puhutti. Heti kannanottoni jälkeen sain enemmän palautetta kuin yhdestäkään esityksestäni vuosien aikana. Ehkä vastaavia tunteita herättivät vain koulukiusaamiseen puuttuminen ja seksuaalirikosten rangaistukset. Nämä kaikki kolme aihetta osoittavat sen, että aina kaikki ei toimi niin kuin me suomalaiset toivomme, totesi Timo Heinonen kun kuuli suosituimpien verkkouutisten listan vuodelta 2012.

Uutisen nousu kymmenen luetuimman uutisen joukkoon kuitenkin yllätti Heinosenkin. Listalta kun muuten löytyi mm. uutiset jääkiekon MM-kisoista ja arvoituksellisesti otsikoidut uutiset kuten ””Suomeen on salakavalasti levinnyt uusi ilmiö”

– Kansanedustajan tärkeä tehtävä on nostaa julkiseen keskusteluun sellaisia aiheita jotka puhuttavat meitä suomalaisia. Epäkohtia joihin pitäisi saada muutoksia. Tämä näpistely-case ja siihen liittyvä virhearviointi lopettaa sakonmuuntorangaistus ovat hyvä esimerkki siitä. Aiheen nostin nyt joulukuussa budjettikeskustelussakin esille ja toimenpiteitä luvattiin alkavana vuonna tilanteen korjaamiseksi.

Timo Heinonen lupaa jatkaa samaan aktiiviseen tyyliinsä myös jatkossa ja nostaa esille myös pienempiäkin arjen huolenaiheita. Heinosen mukaan julkinen keskustelu saa usein aikaan myös muutoksia.

– Ei kaikista asioista tarvitse edes tehdä lakia eikä edes pidä. Hyvä esimerkki on koulujen joulujuhlaperinteen ympärillä noussut keskustelu. Kun siihen tarttui lopulta silloinen tuore opetusministeri Henna Virkkunen niin kohu laantui. Kouluissa annettiin tilaa myös suomalaiselle perinteelle Suvivirsineen ja Hoosiannan muodossa. Ja niin minusta pitää ollakin, kertoi Heinonen yhden esimerkin.

Vuoden 2012 Top 10 UUTISET:

1. Kuuluisan liköörin nimeä vaaditaan muutettavaksi 21.5.2012

2. Kummola: Ruotsi ryssi MM-kisat 17.5.2012

3. ”Suomeen on salakavalasti levinnyt uusi ilmiö” 1.5.2012

4. Heikki Hursti: Sauli Niinistö tehnyt arvokasta työtä 25.1.2012

5. Norjan valtio eroaa kirkosta 16.5.2012

6. Paljastus – EU:n tukirahat Kreikalle valuneet hukkaan 15.5.2012

7. Brittilehti: Maassa uusi suosikki – ”Jos haluat amerikkalaisen unelman, mene Suomeen” 23.5.2012

8. Tämäkö oli lain tarkoitus: Näpistelijät pääsevät käytännössä rangaistuksetta 23.7.2012

9. Biden Kataiselle: Suomi painii raskaammassa sarjassa kuin maan koko oikeuttaisi 7.6.2012

10. Lumia sulamassa käsiin 14.6.2012

Lähde: Verkkouutiset.

Kommentit