Eduskunnan ensimmäinen Facebook-vierailu onnistui yli odotusten – Ben Zyskowicz ja Timo Heinonen isännöivät uudenlaista vierailua

Uutiset, keskiviikkona 19.12.2012

Facebookin keskusteluista virinnyt FB-vierailu eduskuntaan keräsi joulun alla uudenlaisen joukon yhteen. Kansanedustajien Timo Heinosen ja Ben Zyskowiczin isännöimällä vierailulla eduskuntaan tutustui kolmisenkymmentä Facebookin kautta mukaan ilmoittautunutta vierast ympäri Etelä-Suomen ja illan aikana päästiin tutustumaan niin itse taloon kuin sen toimintaankin.

– Tämä idea syntyi Facebookissa. Itse käytän FB:tä aktiivisesti työnteossani ja sieltä tulee suurin osa jo yhteydenotoista ja kommenteistakin. Sitä kautta on tullut lukuisia uusia ystäviä ja tuttuja ja seuraajia ja komppaajia joita ennen ole koskaan edes kasvotusten nähnyt. Nyt sellaiseen luotiin mahdollisuus ja sähköinen ”kaveririnki” tapasi livenä, kertoi Timo Heinonen.

FB-vierasryhmälle taloa esitteli eduskunnan oppaista Tomi Asikainen. Hieman normaalia laajemman ja perusteellisemman kierroksen jälkeen ryhmä pääsi seuraamaan eduskunnan istuntoa ja ensi vuoden budjetin käsittelyä suureen saliin. Sieltä ilta jatkui Kokoomuksen eduskuntaryhmän huoneeseen missä keskustelua käytii aiheesta jos toisestakin.

– Oli upea päästä mukaan. Benin esitys oli erinomainen ja tunnelma oli ihana, totesi yksi ryhmänaisista ja toivoi jatkoa.

Valtaosa mukana olleista oli eduskunnassa ensimmäistä kertaa ja monelle ensi kosketus politiikkaan oli syntynyt nimenomaan kansanedustaja Timo Heinosen aktiivisen Facebook-toiminnan kautta. Tänään osa ilmoittautui mukaan myös muuhun toimintaan.

– No lämmittihän se mieltä, kun toimintani sosiaalisessa mediassa on herättänyt tällaista kiinnostusta. Toista sataa ilmoittautui mukaan näihin vierailuihin ja tänään muutama ihan uusi tuttavuus halusi myös mukaan aktiisempaankin toimintaa, kertoi Heinonen.

Eduskunnan Facebook-vierailuja jatketaan jo tulevana keväänä ja silloin illan aiheeksi otettaneen eduskunnan taide.

– Kannattaa seurata Facebook-sivujani. Laitetaan siellä tietoa uudesta tapaamisesta ja uskoisin, että saamme ehkä silloin vieraaksemme myös Ilkka Kanervan, paljasti Timo Heinonen.

Kommentit