Timo Heinosen ensimmäinen vierailijaryhmä eduskunnassa

Uutiset, keskiviikkona 02.05.2007

Keskiviikkona 2.5. Timo Heinonen vastaanotti ensimmäisen vierailijaryhmänsä eduskunnassa. Vieraina olivat Malmin ala-asteen luokka 3B, 17 oppilasta ja opettaja Marjatta Nordlund. Tutustuminen eduskuntataloon sujui oppaan johdolla, ja isossa talossa riittikin ihmettelemistä.

Vierailu alkoi aamulla esittelyvideolla, jonka jälkeen oppaan johdolla ryhmä tutustui eduskuntataloon. Tutustumiskierros päättyi istuntosalin yleisölehtereille, jossa kansanedustaja Timo Heinonen jututti lapsia ja piti heille leikkimielisen tietovisailun. Onnekkaimmat visailijat saivat muistoksi eduskuntalahjan, Leijona-avaimenperän.

– Mikä on kysymys, kun vastaus on Sauli Niinistö, kysyi Heinonen ja sain muutaman käden heti ylös.
– Kuka on eduskunnan puhemies, vastasi tai kysyi yksi 3B-luokan pojista ja pokkasi itselleen palkinnon.

Esittelykierroksen päätteeksi Heinonen oli tilannut ryhmälle yllätyksenä limsat ja munkit, jotka he nauttivat eduskuntaravintolan kabinetissa. Tarjoilut otettiin kiitollisina vastaan, ja samalla lapset saivat esittää vielä kysymyksiä kansanedustajan työstä. Kysymyksiä riitti, sillä lähes kaikki lapset olivat ensimmäistä kertaa eduskunnassa.

-Tämä ryhmä avasi vierailut oikeastaan ihan itseoikeutettuna. Luokalla on tuttavaperheeni Julia-tyttö, joka kävi eduskunnassa talvella vierailulla oman yhdistyksensä kanssa. Julia lähetti silloin minulle kortin ja kertoi katsoneensa minulle paikan jo valmiiksi, kertoi Heinonen ja totesi nyt sitten vaalien jälkeen istuvansa juuri tuolla takarivin paikalla.

Ensimmäinen vierailu onnistui kaikin puolin hyvin ja seuraava ryhmä tuleekin jo viikon päästä, 9.5. Tällöin vuorossa on Uramon koulu Riihimäeltä. Timo Heinonen toivottaakin kaikki tervetulleiksi vierailulle eduskuntaan, ja jos ei enää tänä kevään onnistu, niin sitten syksyllä.

-Talossa on hyvä palvelu näidenkin asioiden suhteen. Oppaat hoitavat esittelyt ja pyrin aina itse sitten ehtimään paikalle vähintäänkin tervehtimään tai erikseen pyydettäessä esimerkiksi keskustelemaan jostain ajankohtaisesta tai muuten vierailuryhmälle tärkeästä asiasta. Näihin vierailuihin on helppo yhdistää siis myös tärkeitä asioita.

Vierailuajankohtia voi varata Heinosen eduskunta-avustaja Tiina Seppälältä 0400-878 938 tai tiina.seppala@helsinki.fi

Kommentit