Lahden Sininen Vappu keräsi satapäisen yleisön Perinteinen ohjelma 2000-luvuin maustein

Uutiset, tiistaina 01.05.2007

Lahden Sininen Vappu keräsi ensimmäisellä kerralla J.K. Paasikiven patsaalle vappupäivänä useamman sata henkilöä juhlistamaan keväistä juhlaa. Wapun juhlapuheen pitänyt Paasikivi-Seuran puheenjohtaja professori Mikko Viitasalo toivoi maltillisia palkkaratkaisuja syksyyn, jotta hyvälle talouskasvulle jäisi sijaa.

-Kaiken kaikkiaan upea tilaisuus. Ohjelma oli hyvin perinteitä vaaliva, mutta piti kuitenkin sisällään 2000-luvunkin elementtejä. Toivoin, että olisin voinut tavata Mannerheim-ristin ritari Pentti Iisalon, mutta valitettavasti hän joutui kevätflunssan takia jäämään tilaisuudesta pois, totesi kansanedustaja Timo Heinonen tilaisuuden jälkeen.

Lahden Sininen Wappu –tilaisuuden juonsi sinivalkoiseksi ääneksi muodostunut Jukka Kuoppamäki, joka viihdytti vappuväkeä myös musiikillaan. Muusta tilaisuuden musiikista vastasivat Terhi Hilden-Salon johtama Lahden Kamarikuoro ja Veteraanisoittokunta Jorma Alanteen johtamana. Lisäksi Paasikiven patsaan juurella esiintyivät Hollolan Nuorisoseuran Annat ja Antit –kansantanssiryhmä ja tuulahduksen 2000-lukua tilaisuuteen toi YGOS-Plan hiphop-tanssiryhmä.

– Itse olin tilaisuudessa vain kutsuvieraana. Kahteen tilaisuuteen sain myös puhuja kutsun, mutta ne jouduin tällä kertaa jättämään väliin. Vapun ohjelma näytti sellaiselta, että en tilaisuuksiin olisi ehtinyt. Nyt kuitenkin oma ohjelma tuli sellaiseksi, että mukaan ehdin. En tosin tällä aikataululla enää puhujaksi, mutta paikalle kuitenkin, totesi Heinonen tyytyväisenä ja kertoi, että ensi vuonna on tarkoitus järjestää jotain uuttakin vapun ympärillä.

– Tässä tilaisuudessa ei puhujaa todella kaivattukaan. Paasikivi-seuran puheenjohtaja professori Mikko Viitasalo piti todella loistavan juhlapuheen hyvin ajankohtaisista asioista suurella kokemuksellaan ja myös yrittäjä ja järjestöjohtaja Simo Räihän puheenvuoro on mielenkiintoinen. Lähes puolentoista tunnin ohjelma meni hetkessä, totesi Heinonen paluumatkallaan.

Sinisen Wapun ja Valpurinpäivän toivotuksen ja kiitokset tilaisuuden lopuksi lausui tapahtuman järjestelytoimikunnan puheenjohtaja Pentti Heikkurinen.

Kommentit