Kansanedustaja Timo Heinonen muisti ja kiitti tukijoitaan Vanajanlinnan Kiitosjuhla keräsi lähes 250 juhlijaa

Uutiset, sunnuntaina 29.04.2007

Kansanedustaja Timo Heinonen täytti lupauksensa ja järjesti tukiryhmälleen, äänestäjilleen sekä ystäville ja tuttaville Kiitosjuhlan Vanajanlinnassa. Kaikille avoin tilaisuus keräsi linnan juhlaviin saleihin lähes 250 juhlijaa ja tunnelma nousi korkeiden salien kattoon asti.

– Idea tällaiseen tilaisuuteen syntyi Vanajanlinnan isännän Pekka Vihman kanssa talvella vaalikampanjan käynnistyessä. Sovimme, että kun urakka on ohi niin sitten on juhlan aika. Pekka lupasi, että upea linna on käytössämme, kertoi Timo Heinonen tilaisuuden alkuideasta.

Vanajanlinnan Kiitosjuhlaa edelsi jo kolme kiitoskahvitilaisuutta Riihimäellä, Lopella ja Hausjärvellä. Vanajanlinnaan kutsuttiin tämän jälkeen kaikki 549 tukiryhmäläistä. Kutsun saivat myös Taustavaikuttaja klubilaiset ja kaikki tavalla tai toisella kampanjassa mukana olleet.

– Kutsu oli kaikille avoin ja se julkaistiin myös kotisivuillamme. Halusimme niin, että tilaisuus on ihan jokaiselle avoin ja kaikki ovat tervetulleita ja lähes 250 noudatti kutsua ja ilmoittautui juhlaan etukäteen ja lähes kaikki myös pääsivät paikalle, kertoi tilaisuuden järjestelyistä vastanneet Riku Bitter ja Tiina Seppälä.

Irmeli Haliselle Kokoomus-mitali

Tilaisuuden alussa Timo Heinonen muisti avovaimonsa Satu Suomalaisen kanssa kampanjan tekijöitä ja teamien vetäjiä. Erityisen kunnianosoituksen tilaisuuden alussa sai riihimäkeläinen Kokoomuksen Grand Old Lady Irmeli Halinen, jolle ojennettiin Kokoomuksen juhlamitali ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta kokoomustyöstä. Onnittelukortissa vuosikymmenten työstä Irmeli Halista kiittivät myös puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainen, ministeri Pertti Salolainen sekä uuden hallituksen ministereistä Jyri Häkämies ja Ilkka Kanerva sekä kokoomusikoni Ben Zyskowicz.

– Irmeli on ollut mukana aktiivisesti kokoomustoiminnassa vuosikymmenten ajan. Mukana tekemässä Iiro Viinasesta kansanedustajaa ja ministeriä, mukana Hannele Yrjö-Koskisen kampanjoissa ja nyt meidän kampanjassamme. Lukuisat kunnallisvaalit, presidentinvaalit ja eurovaalit kuuluvat tottakai ansioluetteloon, totesi Timo Heinonen luovuttaessaan mitalin yhdessä Iiro Viinasen kanssa Irmeli Haliselle.

Jokaiselle pieni muisto

Tilaisuudessa luovutettiin kampanjan teamien vetäjille Eeva Pyhälammelle, Marja Tarkkoselle ja Tiina Seppälälle Eduskunnan 100-vuotisjuhlakorut ja miespuolisille ryhmävetäjille Raimo Riihimaalle, Veikko Heinoselle, Kai Heimoselle, Samppa Jarolle, Antti Rusille, Juha Järviselle ja Mika Ylipekalle Eduskunnan kravattineulat ja kalvosinnapit. Samoilla lahjoilla Heinonen muisti myös äitiä ja isäänsä. Kampanjan kummisetä Iiro Viinanen sai Heinosella Mirva Valvannon suuren luontoaiheisen taulun uuteen hämäläiseen kotiinsa ja erityisellä muistolla kiitettiin myös Vanajanlinnan väkeä sekä Vaahteramäen Ratsutallin väkeä.

– Vanajanlinnan apu on ollut uskomaton. Kiitokset Mikalle ja Pekalle sekä Sagalle, Samille ja Irjalle ja jokaiselle linnan upeasta henkilökunnasta. Myös pattereiden lataaminen on ollut tässä menossa tärkeässä roolissa ja siinä hevoset ja Vaahteramäen Ratsutalli ovat olleet ykkösiä. Siksi nämä erikoiskiitokset.

-Nämä nyt muistetut ryhmien vetäjät tekivät valtavan työn niin kuin jokainen mukana ollut. Tämä juhla on siitä kiitos teille kaikille. Pieni ystäväni Saga jakaa teistä jokaiselle vielä pienen muistoesineen eduskunnasta. Olen iloinen, että olette tänään täällä, kiitteli Heinonen väkeä.

Muistamisten jälkeen juhlassa esiintyi riihimäkeläisen tanssikoulu FirstStepin showryhmä ja väki nautti linnan herkuista. Myöhemmin illanaikana ohjelmassa oli myös leikkimielinen tietokilpailu kampanjasta ja illan päätti kampanjan bändiksi muodostunut Käsityöläiset Mica Ikosen ja Anssi Häkkisen johdolla.

– Itse olen enemmän kuin tyytyväinen. Väki on viihtynyt hyvin ja erityisen iloinen olen siitä, että täällä juhlassa on mukana näin valtavasti ihmisiä ja ikähaarukkaa upea aina kahdeksastatoista yli 80 ikävuoteen. Vieraatkin ovat tykänneet. Näin olen ymmärtänyt.

Kommentit