Timo Heinosen eduskuntavaalien jääkiekkokentällisessä kisataan mestaruudesta: Jyrki Louhi ja Jukka Laamanen haastavat Janne Lahden kultataistoon

Uutiset, perjantaina 11.03.2011

Kansanedustaja Timo Heinosen eduskuntavaalien tukiryhmässä on kymmenittäin mukana eri lajien urheilijoita. Vahvana urheilumiehenä tunnetuksi tullut Heinonen onkin tyytyväinen tukiryhmänsä ”jääkiekkokentälliseen”. Heinosen vaalikentällisessä pelaavat HPK:sta Jyrki Louhi ja Jukka Laamanen, Helsingin Jokereista Janne Lahti ja nuorta intoa ketjuun tuovata Mikkelin Jukureissa uransa upeaan nousuun saanut Sami Lähteenmäki ja HPK:n A-junnuissa pelaava Miika Heikkilä.

– Olen todella iloinen, että sporttiväki on lähtenyt tällä tavalla mukaan kamppanjaani tukemaan ja komppaamaan. Ja tässähän saadaan vielä hyvä taistelun kevät vaalien lisäksi kentällisellekin, kun sekä Jykä (Jyrki Louhi) että Janne (Lahti) lupailivat kultajuhlia kauden päätteeksi, hymyili tyytyväisenä Timo Heinonen.

Jyrki Louhi odottaa päättyvältä keväältä kultajuhlia myös siksi, että kausi tullee olemaan hänen SM-liiga uransa viimeinen. Louhi saa vahvaa tukea mitalipelihaaveilleen toiselta tukiryhmän Kerho-tähdeltä Jukka Laamaselta.

Samaan aikaan Janne Lahti on pelannut Jokereissa elämänsä kautta. Riihimäellä syntynyt ja viimeksi Kerhon paidassa mestaruutta juhlinut Lahti voitti eilen päättyneen SM-liigan runkosarjan maalipörssin.

– Olen seurannut Jannen uraa pitkään. Se alkoi aikanaan Riksusta ja vei nopeasti eteenpäin. On ollut todella upea nähdä, että nyt Janne on liigamme kirkkaimmassa kärjessä ja edessä toivottavasti vielä huikea ura vaikka missä, totesi Timo Heinonen.

Tyytyväinen Timo Heinonen on myös Sami Lähteenmäen jääkiekkouran uuteen nousuun. Muutaman kauden jo HPK:n edustusjoukkueessakin mukana ollut Lähteenmäki haki nuorena lahjakkaana pelaajana kovuutta ja peliaikaa Mestiksen Mikkelin Jukureista ja ratkaisu on ollut oikea. Lähteenmäki on noussut Mestiksen kärkipelaajien joukkoon.

– Junioreiden jälkeen usein Mestis on ehdottomasti se oikea tie hakea vauhtia SM-liigaan ja koko uralle. Sami on jälleen yksi joka on osoittanut tämän oikeaksi ratkaisuksi.

Lähteenmäen tavoin nuorta intoa Heinosen vaaliketjuun tuo vasta 19-vuotias loppilaislähtöinen Miika Heikkilä. Heikkilä on pelannut jo useamman vuoden ajan Kerhon junnujoukkueissa ja nyt nuorimies tähyää valkolakkia ja sen jälkeen uraa jääkiekon parissa.

– Miika on serkkuni poika ja olen häntä seurannut tottakai syntymästä lähtien. Upea jätkä joka tekee duuninsa hyvin ja uskon, että tulee pääsemään vielä pitkälle.

Heinonen paljastaa samalla, että vaalivitjan lisäksi tukiryhmässä on myös jääkiekkovalmentaja ja HPK:n valmennuspäällikkö Timo Lehkonen ja tuomareistakin tukiryhmästä löytyy riihimäkeläinen Antti Suni.

– Eli ketju pelaa ja valmennus ja tuomarointikin hoituu, nauroi Timo Heinonen.

Timo Heinosen tukiryhmässä on mukana lisäksi lukuisia muita urheilijoita eri lajeista. Koko tukiryhmä löytyy netistä: www.timoheinonen.fi

Kommentit