Timo Heinosella markkinaviikonloppu – Krouvin Kyläpäivät hurmasivat ennätysyleisön

Uutiset, lauantaina 04.07.2009

Heinäkuun ensimmäinen viikonvaihde on jälleen tavanmukaan yksi kesän vilkkaisimmista tapahtumaviikonlopuista. Kansanedustaja Timo Heinonenkin ehti kiertää lauantaina useamman tapahtuman ja sään suosiessa väkeä oli monessa paikassa ennätysmäärät liikkeellä. Heinosen päivään mahtui uuden perunan kunniaksi vietettävät Lopen Perunankukkapäivät, Padasjoen Sahtimarkkinat ja vielä päivän päätteeksi Joentaankylän käsityöläisetmarkkinat Krouvin Kyläpäivät.

Heinosen heinäkuun ensimmäinen lauantai alkoi Lopen Perunankukkapäiviltä. Aamukahvit nautittiin Pelastakaa Lapset ry:n perinteikkäällä lettuteltalla ja tarinaa riitti monella myyntiteltalla. Heinonen kertoi, että vielä peräänkin soiteltiin, kun hän jo oli joutunut kääntämään auton nokan kohti Padasjokea.

– Ei ennen ole ollut näin hyvin ihmiset juttutuulella. Tänään moni kantaloppilainen mutta yhä useampi vapaa-ajanloppilainen kävi tervehtimässä ja osa kertomassa toiveita ja osa lähettämässä mm. pääministerille terveisiä, kertoi Timo Heinonen.

– Yksi ryhmä vielä soitteli kun eivät löytäneet minua enää torilta. Olin juuri hypännyt autoon ja matka Sahtimarkkinoille oli alkanut. No sovimme, että olemme yhteyksissä toisena päivänä.

Padasjoen Kokoomus vahvasti esillä Sahtimarkkinoilla

Padasjoen Sahtimarkkinat keräsivät vielä Lopen Perunankukkapäiviä reilusti isomman yleisön ja myös myyjäjoukon. Väkeä kylän keskustassa oli tuhansia aina tungokseen asti ja ainoa puolueena mukana ollut Padasjoen Kokoomuksen kahviteltta oli yksi suosikeista.

– Taisi sahtiteltan jälkeen olla heti kärkiviisikossa, naureskeli Timo Heinonen ja kiitteli jälleen padasjokisia saamastaan kesäkutsusta.

Sanna-Maria Laineen johdolla Padasjoen kokoomuslaiset jakoivat markkinaväelle kahvia ja myös arvat tekivät hyvin kauppansa.

– Erittäin hienot markkinat. Väkeä oli ostoksilla ja tarjottavaa oli laidasta laitaan. Hienoa oli myös se, että tapahtumaan mahtui myös muuta ohjelmaa musiikista Vuoden Sahdintekijän julkistamiseen, kertoi Heinonen.

Heinonen kertoi, että Padasjoella esillä kahvikeskusteluissa oli mm. Hämeenlinnan kuntaliitos ja erityisesti Lammin koulukysymykset, mutta myös aluehallinnon uudistaminen sekä taloustaantuma.

Krouvin Kyläpäivillä ennätysyleisö

Koko viikonlopun kestävät Joentaankylän Krouvin Kyläpäivät keräsivät heti avauspäivänään ennätysyleisön. Kittilän pappilan pihapiiriin ja lähiympäristöön olivat kyläläiset jälleen loihtineet upeat perinnepäivät pieteetillä. Tänä kesänä kyläpäivät keskittyy lähiruuan ja lammasaiheisten teemojen pariin yhtenä tähtenään lampaat.
Lähiruuan puolestapuhuja, artikkeleistaan tunnettu Christer Lindgren on paikalla molempina päivinä valaisemassa mm. kyytönlihan ja muun puhtaan ravinnon valmistusta ja kyläpäivät avasi puoliltapäivin Lopelle kotiutunut ja maaseutuyhteisöön ihastunut taiteilija Janne Tulkki.

– Voisi sanoa, että jälleen otettu aimoharppaus eteenpäin. Jos viime vuonna ihastelin ja kiittelin jo monin ylisanoin niin nyt ei enää sitten sanat riitä kuvaamaan. Anne Malinin johdolla koko Joentaan kylä oli mukana ja talkoilta oli tehty yötä myöten. Aivan ainutlaatuinen tunnelma, kiitteli Timo Heinonen joentakalaisia.

– Olen aina arvostanut heitä jotka käsin osaavat tehdä ja myös perinteitä ja olikin hienoa, että mukaan ei oltu ”huolittu” nykyaikaisi markkinamyyjiä vaan aitoja wanhanajan käsityöläisiä vain.
Krouvin Kyläpäivät ovat avoinna vielä sunnuntaina 5.7. kello 10-15 Kittilän Pappilanpuistossa ja kyläpäivien työnäytöksissä on esillä uusia työtapoja: kasvivärjäystä, riukuaidan rakennusta ja heinäntekoa perinteisten päreiden-, punamullan-, tervan- ja saippuanteon lisäksi. Myös useat aiemmin esittäytyneistä taitajista ovat mukana.

Kommentit