Kohu ei ole heiluttanut kokoomusta – Kokoomus edelleen suurin puolue ja kannatus vakaa

Uutiset, torstaina 25.06.2009

Hleinsgin Sanomien julkaisema tuorein TNS Gallupin tekemä tutkimus paljastaa kokoomuksen kannatuksen kasvaneen EU-vaaleista ja eron muihin suuriin puolueisiin edelleen kasvaneen. Kesäkuun ensimmäisen puoliskon aikana lähes 2500 ihmisen haastatteluun perustuva tutkimus antaa kokoomuksen kannatukseksi nyt 23,3 prosenttia. Ero SDP:n on kasvanut liki kolmeen prosenttiin, kun SDP:n kannatus on jatkanut yhä alamäkeä. SDP:tä kannattaa enää 20,6 prosenttia ja miinusta on peräti 1,4 prosenttia. Keskustan kannatys on entisellään 18,8 prosentissa.

Perussuomalaisten kannatus on nyt 9 ja Vihreiden kannatus on 9,8 prosenttia. Vasemmistoliitto on pudonnut 8,2 prosenttiin.

– Mielenkiintoinen tulos. Olen tyytyväinen, että ihmiset näkevä yli tämän keskustan vaalirahakohun ja näkevät työmme mitä olemme tehneet nyt mm. talouden ja monen muunkin asian eteen. Lapsilisiä on korotettu, opintorahaa 15 vuoden odotuksen jälkeen on kohennettu merkittävästi ja myös muita pienimpiä etuuksia on parannettu merkittävästi. Myös verotuksen painopisteen muutos työntekoon kannustavampaan suuntaan on huomattu, luettelei kansanedustaja Timo Heinonen ja uskoi, hallitusyhteistyön jatkuvatn keskustan vaalirahakohusta huolimatta hyvänä.

Heinonen muistutti kuitenkin, että työtä pitää jatkaa nöyrällä mielellä ja hyvä kannatus ansaita joka päivä uudestaan.

Kommentit