Timo Heinonen: OKM:n esitys veisi ammattikorkeakoulutuksen koko Hyvinkää-Riihimäen talousalueelta

Uutiset, torstaina 06.10.2011

Kansanedustaja Timo Heinonen on huolissaan Opetus- ja kulttuuriministeriön linjauksista ammattikorkeakoulutuksen tulevaisuudesta. OKM:n ja opetusministeri Jukka Gustafssonin (SDP) tuoreet esitykset tarkoittaisivat käytännössä AMK-opetuksen loppumista koko Hyvinkää-Riihimäen talousalueelta. Heinonen ei opetusministeri Jukka Gustafssonin johdolla tehtyä esitystä voi ymmärtää.

– Tuntuu varsin erikoiselta, että yli 100 000 asukkaan talousalue jäisi ilman ammattikorkeakoulutusta tulevaisuudessa. Alue on myös koko Hämeen nopeimmin kasvava seutukunta ja monen kansainvälisenkin yrityksen kotipaikka, ihmetteli Heinonen OKM:n linjauksia.

Heinonen kertoo, että hallituksen sivistyspoliittinen ministeriryhmä ei ole hyväksynyt alueellisten leikkausten kohdennuksia ja niihin on Heinosen mukaan vielä palattava. Näin ollen kokoomus ei ole esitystä hyväksynyt.

– Iso linja on oikea ja perusteltu. Ammattikorkeidenkin tulee sopeutua tulevaan, mutta nyt näyttää siltä, että esityksiä on ohjannut joku muu kuin yritysten ja työpaikkojen tarve ja aito koulutuksellinen alueellinen tarve.

Timo Heinonen hämmästelee Opetus- ja kulttuuriministeriön esitystä joka käytännössä lakkauttaisi AMK-opetuksen niin Riihimäeltä kuin Hyvinkäältäkin.

– Meidän tulee tehdä kaikkemme, että tällainen kasvava 100 000 asukkaan talousalue säilyttää kilpailukykynsä koulutuksensakin kautta tulevaisuudessa. Itse en voi missään tapauksessa hyväksyä opetusministeri Jukka Gustafssonin ja OKM:n esityksiä. Lisäksi näyttää siltä, että myös Lounais-Hämeen AMK-koulutus loppuisi, jos esitys menee näin läpi.

Kommentit