Timo Heinonen yritysvierailulla Revelationsissä – ”Korkealla osaamille ja kovalla työllä pärjää”

Uutiset, keskiviikkona 28.08.2013

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen teki yhden elokuun yritysvierailuistaan hämeenlinnalaiseen Revelations -liikkeeseen. Muotisuunnittelija ja yrittäjä Aurora Raiskisen liike on tullut muutamassa vuodessa hyvin tunnetuksi niin häitä järjestävien kuin juhliin valmistautuvienkin keskuudessa. Valtaosa asiakkaista tuleekin Tampereelta ja pääkaupunkiseudulta. Heinonen oli näkemäänsä tyytyväinen.

– Kyllä tällä vierailulla jälleen se vahvasti tuli esille, että kovalla työllä, hyvillä ideoilla ja rohkeudella ja korkealla osaamisella pärjää, kommentoi Timo Heinonen vierailuaan liikkeeseen ja sen alakerrassa sijaitsevaan ompelimoon.

Yrityksen omistaja Aurora Raiskinen on pitkän linjan muodin ammattilainen, jonka uralle on mahtunut niin naisten muotia, urheiluvaatteita, teatteria kuin epookkipukujakin. Korsetteja hän on valmistanut lähes viisitoista vuotta, muovaten naisten kurveja taidokkaalla kaavoituksella ja ammattitaidolla. Erityisesti pukuhistoria ja herkät yksityiskohdat ohjaavat pitkälle hänen suunnittelutyötään.

Raiskisen rinnalla Revelations -nimen takaa löytyy toinekin määrätietoinen nainen Mirjam Lehtonen. Kaksikko on työskennellyt vuosien ajan muodin parissa, pukien naisia persoonallisiin ja upeasti istuviin vaatteisiin. Kaksikon luomuksia on nähty yksityisjuhlien lisäksi niin esiintymislavoilla, Linnan juhlissa mm. Sofi Oksasen päällä kuin näyttelyissäkin. Kummaltakin suunnittelijalta voi tilata täysin oman, uniikin puvun juuri itselle suunniteltuna.

– Keskusteluissa huokui sellainen tekemisen riemu ja vahva tahto tehdä hyvin. Kyllä tätä tuki myös se palaute mitä vierailuni sai Facebookissakin tyytyväisiltä Revelationsin asiakkailta, kertoi Heinonen.

Aurora Raiskinen suunnittelee juhlapuvut alusta lähtien itse ja toteuttaa ne myös jokaista työvaihetta myöten itse. Yrityksen menestyminen perustuukiin kovaan työhön ja haluun tehdä kaikki viimeisenpäälle.

Mestari ja kisälli

Aurora Raiskisen ateljeehen tulee Heinosen vierailun aikana käymään nuori muotialan opiskelija. Työharjoittelupaikkaan on säilynyt yhteys myös harjoittelun päätyttyä. Raiskinen jakaakin mielellään osaamista nuorille.

– Itse arvostan todella tällaista asennetta. Halua antaa ja opettaa nuoria ja varmasti se on niinkin, että siinä aina itsekin konkarikin oppii, pohti Timo Heinonen ja toivoi maahamme enemmänkin mestari-kisälli -henkeä.

– Kyllä monet työt ovat sellaisia, että vasta työ ja tekeminen sen parhaiten opettaa, mutta totta kai pitkään työtä tehneillä on ja olisi paljon annettavaa nuorille. Minusta sitä osaamista saisi tässä maassa jakaa enemmänkin.

Heinonen kertoi toivovansa, että käsityöosaamista voitaisiin jatkossa tukea myös verotuksensakin kautta. Käsityövaltaisella alalla työnmäärä yhtä uniikkia juhlapukua kohden on valtava.

– Minusta tällaista puhdasta käsityötä voisi tukea myös alemmalla alvilla. Se loisi paremmat mahdollisuudet pärjätä alati tiukkenevassa kilpailussa muullakin kuin pelkällä korkealla laadulla.

Hämeenlinnassa vahva ammattilaisten ryhmä

Timo Heinonen kertoo vierailunsa jälkeen Aurora Raiskisen nostaneen useaan kertaan esille myös muita hämeenlinnalaisia alansa ammattilaisia.

– Keskusteluissa esille tuli useasti mm. muotokuvaaja Mikaela Löfroth ja sokerileipuri Suomisen Jenni Höijer ja monta muuta. Kun samaan kaupunkiin on mahtunut monta maamme huippua niin yhteistyöstä on selkeästi ollut apua niin näille alansa mestareille kuin asiakkaillekin, pohti Heinonen.

Moni asiakas onkin juhlapuku tai hääpukuliikkeestä poistuessan tiennyt jo tulevien juhlien valokuvaajan, kukka-astelmien tekijän kuin meikkaajat ja kampaajatkin. Ja usein juhlapaikatkin.

– Verkostoituminen näkyi vahvasti. Ja selvästi huomasi, että ammattilainen toivoi, että puku saisi seurakseen myös ammattilaisen tekemän kampauksen ja kukat. Luottamuksella ja tiedolla on tässäkin iso merkitys.

Verkkokaupoissa tarkkana

Hääpukukauppaa on viime vuosina tullut mukaan kovalla vauhdilla myös nettikauppa. Netistä voi löytää myös aitoja ja laadukkaitakin pukuja, mutta usein tilaaja on pettynyt saamaansa. Ja pahimmillaan tullut jopa petetyksi. Aurora Raiskinen onkin saanut useita kertoja korjata ja tehdä nettivaatteista edes jollain tavalla juhliin sopivia.

– Onhan se niin, että hälytyskellojen pitäisi soida jos merkkituotteen uskoo saavansa nettikaupasta puolella hinnalla tai kolmasosalla, kommentoi Timo Heinonen vierailunsa jälkeen kuulemaansa.

Kansanedustaja Timo Heinonen vieraili tiistaina 27.8.2013 Hämeenlinnassa Revelationsin lisäksi myös toisessa yrityksessä käyden keskusteluja verotuksesta ja yritysten toimintaedellytyksistä.

– Yritän joka kuukausi tehdä muutama yritysvierailun. Ne antavat tähän työhön aivan toisenalaista tietoa ja syvyyttä. Siellä paikan päällä tiedetään parhaiten missä mennään. Ja usein pienissä erikoisliikkeissä näkyy talouden heilahtelut ja enteetkin hyvinkin herkästi, totesi Heinonen.

Kommentit