Timo Heinonen yritysvierailulla Joutsen Finland Oy:ssä Riihimäellä

Uutiset, maanantaina 30.03.2009

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok.) jatkoi yritysvierailujaan Hämeessä maanantaina. Vuorossa oli Riihimäellä toimiva Joutsen Finland Oy, joka on maailman pohjoisin untuvan jalostajaja. Yrityksen toimitusjohtaja Eero Kotkasaari esitteli Riihimäen tuotantoa ja alan yleisiä haasteita, myös nykyisessä taloustilanteessa.

– Erittäin mielenkiintoinen vierailu ja parituntinen vierähti hetkessä. Näistä vierailuista saa aina ensi käden tietoa yrityselämästä ja uutta tietoa monilta aloilta. Tämä on erittäin hyvä tapa käyttää osa maakuntapäivästä, kertoi Timo Heinonen.

Joutsen Finland on vuonna 1936 perustettu perheyritys, joka työllistää Riihimäellä tällä hetkellä noin 60 henkeä. Yrityksessä valmistetaan sekä kotimaan markkinoille että vientiin vuodevaatteita ja ulkoiluvaatteita. Yrityksen käyttämä untuva on peräisin eurooppalaisilta maatiloilta, jossa untuvaa syntyy elintarviketuotannon sivutuotteena, ja joissa eläinten hoito ja kasvatus tapahtuvat EU-säännösten mukaisesti ja eettisesti. Joutsen Finland Oy ei käytä elävältä nypittyjen lintujen höyheniä ja untuvia.

– Arvostan tällaisia yrityksiä todella paljon. Vahva perinteikäs tausta, jota kunnioitetaan ja joka kunnioittaa suomalaista osaamista ja työtä, kiitteli Heinonen ja viihtyi tehtaanmyymälässäkin aikansa.

– Kyllä, kyllä. Jotain matkaan lähti. Ostin kesäksi hieman kevyemmän untuvaisen peiton. Untuvasta on monella aivan vääränlaisia käsityksiä. Joutsen tekee tuotteensa niin, että ne eivät allergisoi ja korkealaatuinen untuva takaa sen, että ”ulostulojakaan” ei ole, kiitteli Heinonen.

Joutsen Finland saikin jo kesällä 2005 ensimmäisenä untuvapeitteiden ja -tyynyjen valmistajana Allergia- ja Astmaliiton myöntämän Allergiatunnustuksen. Tunnus on osoitus tuotteen puhtaudesta ja sopivuudesta allergikoille. Ainutlaatuisen Joutsen Down System™ jalostusprosessin ansiosta täytteestä saadaan täysin puhdas ja allergisoimaton.

Kommentit