Timo Heinonen vieraili Hartolan Kokoomuksen kevätkokouksessa – Vahvalla kuntayhteistyöllä saadaan parempaa aikaan kuin kuntien pakkoliitoksilla

Uutiset, keskiviikkona 09.03.2011

Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen vieraili Hartolan Kokoomuksen kevätkokouksessa. Kokouksessa puhunut Heinonen kävi läpi vaalikevään asetelmia ja tulevan vaalikauden haasteita, mutta kuntaliitoskeskustelultakaan ei vältytty. Heinonen kertoi uskovansa ehdottomasti mieluummin omaehtoiseen ja kunnista kumpuavaan yhteistyöhön kuin valtiohallinnosta komennettaviin kuntaliitoksiin.

– Tulevaisuutemme tulee olemaan ympäri Suomen kuntien kilpailun sijaan seutukuntien välistä kilpailua. Silloin katsotaan mitkä seutukunnat ja työssäkäyntialueet ovat vahvimpia. Tällaisilla aluekokonaisuuksilla on syytä etsiä vahvaa yhteistyötä niin peruspalveluissa kuin myös elinkeinopolitiikassakin, totesi Timo Heinonen ja painotti vahvasti, että kuntien pakkoliitoksiin ei pidä mennä.

– Kyllä jokainen kunta itse tietää mikä heille on parhaaksi ja niin kauan pitää antaa yrittää kun peruspalvelut pystytään tuottamaan ja niistä aiheutava lasku saadaan maksuun. Sen sijaan vahvaan yhteistyöhön kannattaa kaikkia kannustaa ja kuntaliitoksiinkin silloin kun niille on kuntien vahva oma tahto. Monessa tilanteessa kuntaliitos olisi varmasti hallinnon ja palveluiden kannalta paras vaihtoehto, mutta pakolla siitä ei tule koskaan hyvää, linjasi Heinonen.

Timo Heinonen kertoi junasta Lahdesta kotia kohden Hartolassa käydyn vilkasta keskustelua tulevista eduskuntavaaleista ja mm. valtiontaloudesta ja peruspalveluista. Katse oli myös jo osittain kunnallisvaaleissakin.

– Hartolassa on nyt todella kova kokoomus-draivi päällä. Tilanderin Sirpa on erinomainen ehdokas ja uskon, että hän tulee tekemään hyvän tuloksen ja se tulee näkymään myös alueen kunnallisvaalien kannatuksessa. Näin uskon, totesi Heinonen junasta.

Keskiviikko-illan Lahdessa ja Hartolassa viettänyt kansanedustaja totesi Hämeessä hengen olevan nyt hyvä ja vaalivoittoa haetaan yhdessä yhtenäisellä joukkueella.

– Uskon, että pystymme tällä tiimillä erinomaiseen tulokseen. Se vaatii kuitenkin edelleen kovaa työtä ja loppukirin. Sen teemmekin yhdessä. Pari päivää vielä eduskuntaa ja sitten ensi viikolla todenteolla pääsen minäkin kampanjan pariin. Sitten annetaan vaan mennä, hymyili Timo Heinonen.

Heinosen vaalikahvila Timo´s Coffee avataan tulevana perjantaina 11.3. Riihimäellä klo 17-19.

– Se tulee olemaan kampanjamme tukipiste. Tervetuloa vaan kaikki Riihimäelle avajaisiin ja juttusille muulloinkin, toivotti Heinonen

Kommentit