Satoja kuppeja kahvia Naistenpäivän kunniaksi – Heinonen haluaa edistää vahvasti työelämän ja perheiden tasa-arvoa

Uutiset, tiistaina 08.03.2011

Kansanedustaja Timo Heinonen tempaisi 100. Naistenpäivän kunniaksi järjestämällä eri huoltoasemien kahvioissa kahvitarjoilut. Aamuvarhaisella alkanut ja aina iltaan asti kestänyt tarjoilu keräsi runsaasti kiitosta ja päivän aikana jakoon menia satoja kuppeja kahvia eri kahviloissa.

– Oli hauska kun eduskunnassakin tänään vieraana olleesta ryhmästä kiiteltiin aamukahveista, hymyili Timo Heinonen ja kertoi saaneensa kymmeniä tekstiviestejä ja sähköpostiviestejä kiitokseksi kahvitarjoiluista.

Timo Heinonen on jakanut aiemmin Naistenpäivänä mm. ruusuja, mutta tällä kertaa päivä meni kokouksissa ja ylimääräisissä kokouksissa eduskunnassa.

– Oli kyllä aikamoinen päivä. No onneksi iltapäivällä ehdimme sitten kollegoitteni Sanna Perkiön ja Tapani Mäkisen kanssa myös kahvittelemaankin. Ensin olimme ympäristövaliokuntaryhmämme kanssa Tikkurilassa ja sitten Riihimäellä Feeniks Cafessa. Niissäkin toistasataa kuppiakahvia ja herkullisia pullia jakoon, kertoi Heinonen.

Nyt jo sadatta kertaa juhlitun Naistenpäivän kunniaksi Heinonen halusi nostaa jälleen myös esille työelämän tasa-arvon ja perheen yhteensovittamisen.

– Seuraavaan hallitusohjelmaan pitää saada tiukka kirjaus siitä, että vanhemmuuden kustannukset tullaan jakamaan tulevaisuudessa tasan niin naisten kuin miestekin työnantajien kanssa ja samalla pitää tehdä aito ohjelmakokonaisuus työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen parantamiseksi. Äitien tietä pitää tasoittaa työelämässäkin, totesi Timo Heinonen ponnekkaasti ja piti asiaa jopa lähes kynnyskysymyksenä omasta mielestään tulevaan hallitukseen lähtemiselle.

– Jäämme pahan kerran jälkeen muista EU-maista jos jäämme vain ihastelemaan vanhoja juttuja ja sitä, että on naispresidentti ja naispääministeri. Ei se kuulkaa lämmitä yhtään niitä äitejä joiden työelämä kokee kolauksen perheen ja työn yhteensovittamisen myötä tai naisvaltaisella alalla toimivan yrittäjän yritys ajautuu ahdinkoon vanhemmuudesta aiheutuvien kustannusten ja lisätyön myötä.

Timo Heinonen lupasi aihetta pitää vahvasti esillä myös kampanjassaan ja eduskuntavaalien jälkeenkin. Lisäksi perhevapaiden toimivuus ja kehittäminen tasa-arvoiseksi pitää Heinosen mukaan saada seuraavaan hallitusohjelmaan.

– Nämä ovat tärkeitä juttuja jos haluamme, että Suomi menestyy tulevaisuudessakin, muistutti Heinonen.

Kommentit