Timo Heinonen vieraili Hämeen ammattikorkeakoulussa ” Riihimäen yksikkö yksi tulevaisuuden vahvimmista HAMK:ssa”

Uutiset, keskiviikkona 20.10.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen tutustui Hämeen ammattikorkeakoulun Riihimäen yksikköön tiistaina. Toimintaa olivat esittelemässä Tapio Kostamo, Teija Lehto ja opiskelijoiden edustajana Sara Immonen.

Ammattikorkeakoulujen rakenteellinen uudistaminen on ollut keskusteluissa paljon esillä ja samassa yhteydessä myös Riihimäen-Hyvinkään alueen korkeakoulutus. Riihimäellä onkin panostettu erityisesti toimivaan yhteistyöhön paikallisten yritysten kanssa ja opiskelijoiden työllistymisprosentti on korkea..

– Tämä on oikea suunta. Ammattikorkeakoulurakennetta pohdittaessa täytyy ottaa huomioon myös työtä tarjoavien yritysten sijoittuminen ja yhteistyömahdollisuudet, ja tämän kanssa olemme tehneet töitä monellakin suunnalla. Riihimäen yksikkö on tässä onnistunut ja tulokset näkyvät esimerkiksi juuri työllistymisessä. Uskon eilisen vierailun jälkeen edelleen vahvastu, että Riihimäen HAMK jatkaa vahvana tulevaisuudessakin ja ehkäpä aluetta voisi jopa hieman laajentaakin, kertoi Heinonen vierailusta.

HAMK tarjoaa Riihimäellä suomenkielistä koulutusta mediatekniikassa, tietotekniikassa, kone- ja tuotantotekniikassa, tuotekehityksessä sekä liikennealalla. Lisäksi Riihimäellä on ohjelmassa englannin kielinen Mechanical Engineering and Production Technology- koulutusohjelma.

Kommentit