Timo Heinonen vaatii terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisointia

Uutiset, perjantaina 19.09.2014

Kokoomuksen kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan jäsen Timo Heinonen jätti eduskunnalle lakialoitteen terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisoinnista. Heinonen perustelee lakialoitettaan kasvavalla uhalla sekä osittain vanhentuneella lainsäädännöllä.

– Useissa maissa suunnitellaan nyt lakeja joilla minimoitaisiin terroristijärjestöjen uhat, näin tulee toimia myös meillä Suomessa. Näen terroristijärjestöt koko ajan kasvavana vaarana Suomelle ja haluan osaltani olla varmistamassa, että lainsäädäntömme pysyy ajan tasalla turvallisuusriskien kanssa, Heinonen toteaa.

Hallitus on jättänyt eduskunnalle lakiesityksen jolla terrorismirikoksen tekoon kouluttautuminen säädettäisiin laittomaksi. Terrorismin rahoittaminen on jo rangaistava teko.

-Viimeisin terrorismiin liittyvä lainsäädäntömme on vuodelta 2003. Tuolloin säädetty laki on tehty sen aikaisen tietämyksen mukaan. Nyt tilanne on muuttunut ja terrorismiin tulee suhtautua vakavasti myös täällä pohjoismaissa, Heinonen kertoo.

-Viimeistään Isis-järjestön raakuudet ovat herättäneet meidät siihen todellisuuteen, että terroristijärjestöt ovat globaali vaara. Niiden kukistamiseksi on otettava kaikki keinot käyttöön, Heinonen linjaa.

Kommentit