Timo Heinonen tyytyväinen Neste Oil Rallyn tuloon Hämeeseen

Uutiset, keskiviikkona 05.01.2011

Kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen Suomen MM-rallin Neste OilRallyn rantautumisesta nyt myös Hämeeseen. Pääpaikkana säilyvän Jyväskylän rinnalla Lahti tulee olemaan kilpailun toinen pääpaikka ja tämä tuokin rallin syvälle Hämeen sydänmaille.

– On todella upea juttu koko Hämeelle, että saamme nyt MM-rallin pitkän tauon jälkeen tänne. Lahti on osoittautunut erinomaiseksi huippu-urheilutapahtumien pitopaikaksi ja tätä osaamista on järkevä hyödyntää myös rallissa, totesi Timo Heinonen, joka on toiminut tv-toimittajana ja selostajana moottoriurheilussa kymmenen vuoden ajan.

Heinonen uskoo yhteistyömallin olevan kaikkien kannalta paras ratkaisu. MM-rallin juuret ovat syvällä Keski-Suomen sorateillä, mutta etelässäkin on historiaa ja ennen muuta ihmisiä ja majoitustilaa.

– Tällä tavalla saadaan hyvin käyttöön myös Lahden ja myös Hämeenlinnan majoituskapasiteetti. Ja myös Helsinki on nyt päiväretken päässä MM-rallista vaikkapa junalla Lahteen, totesi Heinonen.

– Samalla saadaan käyttöön myös todella upeat tiet Päijät-Hämeestä ja Hämeenlinnankin seudulta, iloitsi Heinonen ja vakuutti, että ralli tulee tuomaan koko Hämeelle suuren piristysruiskeen kesään.

Suomen MM-ralli ja EM Lahti Historic Rally yhdistävät voimansa

Neste Oil Ralli tarjoaa yleisölle tulevana kesänä myös tuplaten enemmän lajiherkkua, kun vauhdikkaiden WRC-ajokkien ohella Keski-Suomen ja Päijät-Hämeen maisemissa kaasuttelevat komeat historic -kilpa-autot. Harvinaislaatuinen mahdollisuus nähdä sekä Suomen MM-ralli että EM historic -sarjan osakilpailu Lahti Historic Rally tarjoutuu katsojille 28.-30.7.2011.

Neste Oil Ralli tarjoaa ensi kesänä yleisölle enemmän paitsi historic -rallikilpailun, myös kilpailureitin myötä. Sorateiden Grand Prix ajetaan torstaina 28.7. ja lauantaina 30.7. lähempänä kisan perinteistä keskuspaikkaa, Jyväskylää. Perjantaina 29.7. piipahdetaan tekemään nostalginen ”Päijänteen ympäriajo” alueella, jolla kilpailu ei ole vieraillut sitten 1990 -luvun.

Neste Oil Rallin virallinen reitti julkistetaan 25. helmikuuta, jonka yhteydessä paljastuvat lopulliset kilpailulliset yksityiskohdat erikoiskokeista aikataulutuksineen.

Kommentit