Hämeenlinnan Kuukausimarkkinat paukkupakkasessa – Yli 300 heijastinta jakoon tuomaan välkettä pimeään

Uutiset, tiistaina 04.01.2011

Uuden vuoden kuukausimarkkinat käynnistyivät tavan mukaan kuun ensimmäisenä tiistaina Hämeenlinnasta. Hämeenlinnan kauppatori oli täynnä myyjiä paukkupakkasesta välittämättä ja väkeäkin untuvaan pukeutuneena hyvin. Hämeenlinnan Kokoomuksen teltalla kuuma glögi tekikin mitä parhaiten kauppansa ja juttelu oli vilkasta.

– Oikein mukava avaus uuteen vuoteen. Vaikka toki kymmenen astetta olisi voinut vähemmänkin pakkasta olla, naureskeli Timo Heinonen vuoden ensimmäisten kuukausimarkkinoiden jälkeen.

Heinonen ahkeroi markkinoilla yhdessä nuorisoteaminsä Anni Puntilan kanssa. Jakoon menikin ennätysmäärä yli 300 uutta Heinonen-tienviittaheijastinta.

– On ollut todella upea juttu, että nämä nuoret ovat lähteneet mukaan kampanjaani tällä tavalla. Meri-Tuulia Huurresalo vetää nuoriso- ja opiskelijakampanjaani ja mukana jo todella upea joukko nuoria ympäri koko Hämeen, kiitteli Timo Heinonen nuorten aktiivisuutta.

Hämeenlinnan torilla oli mukana Kokoomuksen teltalla myös Sari Niinistö, Sari Rautio ja Lulu Riikonen. Kokoomusteltalla piipahti myös SDP:n ehdokas Prabhakaran Ranjithkumar.

– Olen tutustunut Prabhakaraniin maakuntavaltuustossa ja täytyy sanoa, että siinä on aivan erinomainen nuori ja aktiivinen ehdokas demareilla. Sanoinkin torilla muutamalle pilke silmäkulmassa, että kun sinne eduskuntaan joka tapauksessa valitaan myös demarikansanedustajia niin miksi ei valittaisi samalla hyviä sellaisia kuten Prabhakaran, kertoi Heinonen ja paljasti itsekin piipahtaneensa demarien teltalla.

– Kyllä yhteistyö yli puoluerajonen on enemmän kuin tärkeää. Sen tässä työssä on oppinut todella hyvin. Emme saa Hämeen ääntä kuuluviin ja asioita eteenpäin, jos emme tee sitä yhdessä kaikkien puolueiden kanssa, totesi Heinonen ja mainitsi tällaisina asioina esimerkiksi Hämeenlinnan OKL:n pelastamisen ja myös Hämeen eri liikennehankkeet.

Hämeenlinnan torilla kuukausimarkkinoilla keskusteluissa esillä oli myös eläkeläisten ajankohtaiset kysymykset.

– Monta hyvää kysymystä ja muutama sellainen mitä pitää vielä selvittääkin. Mutta kyllä moni oli todella tyytyväinen, että nyt olemme pystyneet alentamaan eläkeläisten verotuksen samalle tasolle työntekijöiden kanssa ja kyllä muutama kävi jo kiittämässä takuueläkkeestäkin. Ne ovat olleet meille arvovalintoja.

Kokoomus Kuuntelee –kiertue jatkuu jo huomenna keskiviikkona 5.1. Lahden Kuukausimarkkinoilla.

– Lahdessa meillä ei ole omaa telttapaikkaa, mutta markkinatunnelmissa mukana ollaan, kertoi Timo Heinonen.

Kommentit