YLE: Kokoomus jälleen nousussa – SDP:lle historian pohjalukemat

Uutiset, torstaina 30.12.2010

Yle Uutisten joulukuun puoluegallupin mukaan maan suurin puolue Kokoomus on jälleen nousu-uralla. Kokoomuksen kannatus kääntyi jälleen nousuun ja nyt puoluetta kannatti 21,2 prosenttia suomalaisista. Myös keskustan kannatus oli hienoisessa nousussa, mutta sen sijaan SDP:lle mitattiin jälleen puolueen historian heikoimmat kannatusluvut. Jutta Urpilaisen johdolla SDP on vajonnut jo vain 18,1 prosentin kannatuslukemiin ja niskaan hengittää jo perussuomalaiset.

– Hyvin odotetunlainen tulos. Ilmassa oli jo joulukuun alussa tämän suuntaisia merkkejä. SDP:n vaihtoehto jäi jälleen eduskunnan budjettikäsittelyssä pimentoon ja äänestä sai vastata perussuomalaiset. Tilanne pelaa 6-0 perussuomalaisten hyväksi, kommentoi Timo Heinonen tuoreimpia galluplukuja.

Perussuomalaisten kannatus on edelleen hienoisesti noussut maanlaajuisesti vaikka jo Keski-Suomen gallup paljastikin puolueen kannatuksen kääntyneen laskuun.

– Mielenkiintoista on sekin, että kristillisten kannatus on laskenut kuukaudessa lähes prosenttiyksikön. Nyt puoluetta kannattaa enää vain 3,8 prosenttia äänestäjistä. Pienet puolueet ovat selkeästi yleisestikin menettäneet nyt kannatustaan.

– Tästä tulee erittäin mielenkiintoinen ja tasaväkinen kevät. Uskon vakaasti, että rehellisyys palkitaan ja tehty työ kantaa hyvää tulosta. Jatkamme samaan malliin, totesi Heinonen.

Yle Uutisten tutkimukseen haastateltiin 2 400 suomalaista. Virhemarginaali on 1,7 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentit