Timo Heinonen SDP:n esityksestä: ”Lapsiperheiltä ei pidä olla ensimmäisenä leikkaamassa”

Uutiset, torstaina 06.01.2011

Kansanedustaja ja Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen verkoston puheenjohtaja Timo Heinonen tyrmää SDP:n esityksen lapsilisien leikkaamisesta. Heinonen toteaa, että tämä olisi iso taka-askel siinä työssä mitä nyt on tehty lapsiperheiden hyväksi ja myös perheiden arvostuksen nostamiseksi.

– Olemme pystyneet tällä hallituskaudella korottamaan mm. monilapsisten ja yksinhuoltajaperheiden lapsilisiä ja muitakin etuuksia erittäin merkittävästi. Tämä on ollut osa tämän hallituskauden arvovalintojemme sarjaa missä olemme sitoutuneet nimenomaan vähentämään lasten, nuorten ja perheiden pahoinvointia ja syrjäytymistä, totesi Timo Heinonen.

– Nyt vuoden alusta sidoimme lisäksi myös lapsilisät indeksiin eli tästä eteenpäin myös lapsilisät nousevat aina kun hinnat ja esimerkiksi asuminen kallistuu. Tämä koskee myös mm. äitiys-, isyys- ja vanhempainrahoja sekä lasten kotihoidon tukea ja yksityisen hoidon tukea.

Timo Heinonen toteaa olevansa siis täydellisen eri mieltä SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardsonin kanssa, joka loppiaisena kyseenalaista nykyisen lapsilisäjärjestelmän.

– Toimiva lapsilisäjärjestelmä on tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa ja nimenomaan yhteiskunnan kannanotto lapsiperheiden hyväksi. En ymmärrä miksi tämä nyt piätisi ensimmäisenä romuttaa, ihmetteli Timo Heinonen.

Lapsiperheiden asemaa on parannettu tällä hallituskaudella mm. tekemällä tasokorotukset pienimpiin äitiys- isyys- ja vanhempainrahoihin sekä kotihoidontukeen.

– Pitää muistaa, että lapsiperheiden hyvinvoinnista kasvaa uutta hyvinvointia. On tärkeää, että uusia lapsia syntyy ja perheet pystyvät pitämään huolta lapsistaan. Itse mieluumminkin panostaisin lisää lapsien ja nuorten hyvinvointiin ja myös mm. koulutukseen. Uskon, että se on säästö tulevaisuudessa, totesi Timo Heinonen.

Kommentit