Timo Heinonen tyytyväinen Jyväskylän MM-rallin uuteen reittiin – ”Koko Hämeelle kova juttu”

Uutiset, perjantaina 25.02.2011

Kansanedustaja Timo Heinonen on tyytyväinen Suomen MM-rallin uuteen reittiin. Neste Oil Rallin keskuspaikkana jatkaa tänäkin vuonna Jyväskylä, mutta vaihtelevia maisemia kilpailuun tuo erityisesti perjantaipäivä, jolloin reitti ulotetaan Keski-Suomesta aina Päijät-Hämeeseen asti. Kisaviikonlopun supererikoiskoe ajetaan perjantaina Lahdella Jokimaan raviradalla.Yhteensä kisassa ajetaan 22 erikoiskoetta ja kaasutellaan noin 314 erikoiskoekilometriä.

– Tätä reittiä on suunniteltu pitkään Lahteen ja Kanta-Hämeenkin puolelle. On todella upeaa, että tämä nyt toteutuu ja saamme MM-rallin Hämeeseen, kiitteli Timo Heinonen joka mm. viime vuonna selosti Suomen MM-rallin yleisöerikoiskokeet Lahdessa.

– No tottakai olisi upea päästä selostamaan nyt kisaa täällä Lahdessakin, mutta katsotaan nyt rauhassa, hymyili Heinonen.

Motorsportkansanedustajanakin tunnettu Heinonen toteaa rallin tulon Päijät- ja Kanta-Hämeeseenkin olevan todella kova juttu koko alueen elinvoimaisuudelle. Yleisö EK Jokimaalla on tulee keräämään suuren yleisön kuin myös Kanta-Hämeen puolelle tuleva Koivukehä.

– Ralli tulee jättämään merkittävästi rahaa alueellemme, kun nyt Lahden ja myös Hämeenlinnan kaikki hotellit muuttuvat ns. rallihotelleiksi eli ovat sellaisella etäisyydellä erikoiskokeista, että kisan seuraaminen niistä käsin onnistuu, totesi Heinonen.

Neste Oil Rallyn 2011 reitti ja aikataulu löytyy rallin virallisilta sivuilta www.nesteoilrally.fi.

Kommentit