JUHA SALO FIILISTELEE STARLETIN RATISSA TIMO HEINOSEN KANSSA

Uutiset, tiistaina 22.02.2011

TIEDOTE 22.2.2011

F-cup, osakilpailu 3/6
26.2.2011 Karkkila

Moninkertainen rallin suomenmestari Juha Salo kirittää tulevana lauantaina rallin F-cupin kuljettajia kotikaupungissaan Karkkilassa ajettavassa sarjan kolmannessa osakilpailussa. Salo ohjastaa rallissa Toyota Starletia, jollaisella voitti nuorten suomenmestaruuden viisitoista vuotta sitten. Kartanlukijakseen kuljettaja saa kansanedustaja Timo Heinosen.

Kaksikko pitää kilpailussa yllä järjestävien seurojen Karkkilan ja Lopen Urheiluautoilijoiden värejä.

– Juha on Karkkilan UA:n vahva mies ja minulla on Lopen UA:n mallinen sydän, joten on hienoa saada olla mukana omien kotiseurojemme kilpailussa, kartturi Heinonen luonnehtii.

Arkadianmäellä edustava Heinonen on tuttu näky kakkoskuljettajan penkillä.
Loppilainen on syventänyt moottoriurheilutoimittajan ja -selostajan työtään kartturoimalla eri kuljettajia, viimeksi alkuvuodesta Super 2000 -luokan Peugeotin kyydissä. Nyt ajokkina on legendaarinen Starlet, jolla moni autourheilija on aloittanut uransa.

– Itselläni ei ole kilpailijataustaa, joten tällä tavoin pääsen vielä paremmin sisälle ralliin ja näkemään, mitä se todellisuudessa on.
Nimenomaan, mitä se on eri tasoilla, erilaisilla autoilla ja erilaisten kuljettajien kanssa, Heinonen sanoo.

– Kun olen ollut mukana niin toimitsijana, selostajana, toimittajana kuin kilpailijanakin, olen havainnut hyvin niitä haasteita, joita moottoriurheiluun sisältyy. Silloin on helpompi toimia myös moottoriurheilun taustavaikuttajana, Timo jatkaa.

Salolle paluu kaksivetoisen Toyota Starletin rattiin yli vuosikymmenen mittaisen nelivetoisilla Mitsubisheilla ajetun jakson jälkeen on nostalginen. Ensimmäisen suomenmestaruutensa juniori-ikäisenä kyseisellä automerkillä voittanut kuljettaja uskoo sopeutumisen piskuisen ajokin rattiin sujuvan vanhasta tottumuksesta.

– Se on melkein kuin hiihto. Kun sen kerran oppii, ei sitä nyt muutamassa vuodessa unohda. Ajotyylin pitää toki olla erilainen, mutta muutenhan siinäkin autossa on ratti, mitä käännellään, Salo veistelee.

Lauantaina Salon hyppysissä nähtävä kilpuri on SM-sarjassa karkkilalaiselle nuotteja lukevan Marko Salmisen omistuksessa.

– Tämä Starlet on jokseenkin erilainen auto kuin mitä omani oli aikoinaan, mutta kyllä siitä samat elementit on silti löydettävissä, Juha kertoo.

Salo ja Heinonen liimaavat autonsa kylkiin lähtönumeron 53.

– Iso lähtönumero tulee osaltaan vaikuttamaan siihen, minkälaiseen kyytiin pääsemme. Mutta tiedän, kun Juha vetää kypärän päähänsä, silloin ajetaan aina voitosta tai ainakin ollaan tosissaan liikkeellä, Heinonen otaksuu.

– Antaahan se tasoitusta kärkimiehille, mutta voi lähtöpaikasta olla jossain paikoin etuakin. Jos on soraa näkyvissä, pitokin voi olla parempi.
Ei tarvitse ainakaan miettiä, mistä ajaa. Menee sieltä, mistä muutkin, Salo tiivistää.

Karkkilan seudun teillä ajetaan kuusi erikoiskoetta, joille yhteismittaa kertyy 68 kilometriä.

– Osallistumiseni kerää kotikulmilta katsojia reitinvarteen ja kylillä on jo veikkailtu, millä pätkällä vedän hankeen. SM-sarjan ”voitto tai ei mitään” -asenteella ei tähän kilpailuun kuitenkaan voi lähteä. Tietenkin yritämme parhaamme, mutta realiteetit täytyy pitää päässä ja tarkkailla, miten ralli lähtee sujumaan, Salo tietää.

– Tavoite on päästä maaliin. Lapioimaan en rupea, Heinonen heittää.

Kilpailu starttaa lauantaina 11.01 Karkkilan kaupungintalolta.

Kommentit