Timo Heinonen tutustui Kaarisillan taidetoimintaan ja -koulutukseen ”Upeaa ja arvokasta työtä, jonka jatkon pitää olla turvattu”

Uutiset, perjantaina 25.02.2011

Kansanedustaja Timo Heinonen tutustui taide- ja toimintakeskus Kaarisillan toimintaan maanantaina 21. helmikuuta. Ajatus vierailun järjestämisestä
lähti syksyllä kun toimintakeskuksesta otettiin Heinoseen yhteyttä ja haluttiin keskustella paikan toiminnan jatkon turvaamisesta. Heinonen tekikin asian parissa työtä syksyn ja talven aikana ja juuri ennen vierailua paikka sai odotettu viestiä Opetus- ja Kulttuuriministeriöstä.

– OKM kertoi, että toiminnalle on hyvät ja tärkeät edellytykset jatkua ja Kaarisilta saisi itse jatkaa opetuksen järjestämistä ja toteuttamista jatkossakin vaikka hallinto onkin Päijät-Hämeen Koulutuskuntayhtymän alaisuudessa, kertoi Timo Heinonen.

Kaarisilta on toiminut Nastolassa jo 25 vuotta vastaten viime vuosina myös valtakunnallisesti erityisryhmien koulutuksesta taiteen ja kulttuurin saralla.

– Ehkä tällaisella paikalla olisi jopa mahdollisuudet toimia itsenäisenä erityisammattioppilaitoksena, mutta itse uskon kuitenkin että yhteistyö alueen vahvan toimijan kanssa on hyvä tie. On kuitenkin tärkeää, että toiminnan ja koulutuksen valtakunnallinen ulottuvuus toteutuu tulevaisuudessakin, pohti Heinonen.

Vierailulle osallistui Heinosen lisäksi myös Hämeen kansanedustajista Timo Heinonen, Päivi Räsänen, Johannes Koskinen, Jouko Skinnari, Tuija Nurmi, Kirsi Ojansuu ja Kalle Jokinen. Myös Hämeen kansanedustajat toivoivat yhteisessä kannanotossaan toiminnan jatkuvan.

– On tärkeää, että tällainen erityisoppilaitos taiteen ja kulttuurin saralla voi
jatkaa perinteikästä ja tuloksekasta työtään tulevaisuudessakin, totesivat
kansanedustajat vierailun päätteeksi.

Kaarisilta on vuoden 1987 lähtien toiminut erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden taide- ja toimintakeskuksena. Toiminta järjestetään päivätoimintana ja musiikin ja kuvallisen ilmaisun ammatillisen koulutuksen erityisopetuksena. Keskus toimii kulttuurihistoriallisesti merkittävässä Erstan kartanossa Nastolan Villähteellä Päijät-Hämeessä.

Kommentit