Timo Heinonen haluaa perusopetuksen POP-laatuhankkeen myös tulevaan hallitusohjelmaan

Uutiset, perjantaina 25.02.2011

Kansanedustaja ja eduskunnan sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen haluaa myös tulevan hallituksen kirjaavan perusopetuksen laadun parantamisen hallitusohjelmaansa. Heinonen toteaa nyt käynnistetyn Peruskoulu Paremmaksi POP -hankkeen tulosten olevan niin vakuuttavia, että työtä on syytä jatkaa.

– Tämä on ensimmäinen hallitus joka on nähnyt perusopetuksen laadun parantamisen tällä tavalla kunnia-asiakseen. Olemme saaneet käyntiin erillisrahoituksen ansiosta Suomen kouluissa muutamassa vuodessa yli 20 000 uutta kerhoa ja niissä on mukana yli 250 000 koululaista. Luokka- ja opetusryhmäkokoja on onnistuttu taloustilanteesta huolimatta pienentämään ja tuki- ja erityisopetukseen on satsattu miljoonia lisää, totesi Timo Heinonen.

Lisäksi viime vuonna käynnistetty Osaava-ohjelma mahdollistaa valtiorahoitteisen täydennyskoulutuksen yli 30 000 opettajalle. Perusopetuksen laadun parantamisen POP-ohjelmaan suunnataan tänä vuonna peräti 80 miljoonaa euroa.

– Koko hallituskauden ajan toiminut POP-rahoitus on ollut kiistatta onnistunut projekti. Siitä pitää hattua nostaa opetusministeri Henna Virkkuselle joka on nähnyt peruskoulumme osaamisemme kulmakivenä. Itse haluan, että myös tuleva hallitus, on siellä sitten mitkä puolueet tahansa, jatkaa samaa työtä. Hallitusohjelmaan tulee kirjata POP2-hanke eli peruskoulun laadun parantamiseen tulee ohjata lisärahaa jatkossakin, vaatii Timo Heinonen.

Heinonen uskoo, että lisäsatsaukset peruskouluun tuovat säästöä tulevina vuosina, kun mm. opettajille jää enemmän aikaa opettaa pienemmissä opetusryhmissä ja tuki- ja erityisopetusta voidaan tarjota sitä tarvitseville heti tarpeen ilmenessä.

– Kyllä tämä on sitä ennaltaehkäisevää työtä parhaimillaan. Peruskouluun kannattaa ja pitää panostaa jatkossakin.

Kommentit