Timo Heinonen tutustui Petra Giacomellin näyttelyyn

Uutiset, tiistaina 24.02.2009

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen tutustui taiteilija Petra Giacomellin taidenäyttelyyn Helsingissä. Giacomellin näyttely on avoinna helmikuun puolivälistä maaliskuun ensimmäiselle viikolle ja esillä näyttelyssä on laajasti lahjakkaan taiteilijan tuotantoa.

– Itse tutustuin Petra Giacomellin taiteeseen Juhani Peltosen kautta. Taiteilija on Peltosen sisaren tytär ja tehnyt mm. kirjoihimme kansia ja kuvitusta. Nyt myös keväällä julkaistava kirjeitä sisältävä Jussin kirja saa kansikuvan Petralta, kertoi Timo Heinonen, joka toimii myös kirjailija Juhani Peltosen elämäntyötä vaalivan kirjallisuusseuran puheenjohtajana.

Taitelija Petra Giacomelli käyttää teostensa materiaalina usein vanhoja kirjoja ja nyt Galleria BE´19:ssa esillä olevat teokset ovat kuvia ja kommentteja sukupolvesta toiseen jatkuneen vaelluksen varrelta. Näyttely koostuu kollaasimaalauksista ja vanhoihin kirjoihin toteutetuista teoksista.

– Meillä on kotona jo kaksi fantastista Petran työtä parhaalla paikalla. Katsotaan jos vielä löytäisin sopivan paikan kirjateokselle. Sellainen sopisi ainakin minusta meille hyvin, ihasteli Heinonen ja kertoi, että hänen taideharrastuksensa ei aina saa kotona varauksetonta tukea.

– Seinät alkavat loppua. Mutta tauluja on mukava vaihdella. Kun taulun ottaa pienen tauon jälkeen jälleen seinälle tai siirtää toiseen paikkaan ja uuteen valoon niin niistä löytää aina uutta, hymyili Heinonen.

Petra Giacomellin taideteoksen kanteensa saava uusi Juhani Peltosen kirjeisiin perustuva kirja Kirjeitä hullunmyllystäni julkaistaan keväällä 2009. Juhani Peltosen kirjallisuusseura järjestää aiheeseen liittyen kirjallisuus ja kirjeillan Lopella 12.5. kello 18.30 Lopen kirjastossa.

– Tulemme käsittelemään illan aikana uutta kirjaa, mutta myös väen omia kirjeitä. On ihanan pelottavaakin ajatella mitä kaikkea ilta tuo tulleessaan, hahmotteli Heinonen.

Kommentit