Eduskuntatalon peruskorjaus jatkuu Kansanedustajien työhuoneet vuorossa

Uutiset, torstaina 26.02.2009

Eduskuntatalon peruskorjaus jatkuu vuonna 1978 valmistuneiden työhuonesiipien remontoinnilla kesällä 2009. Remontissa ” Me Kaksisataa”- nimellä rakennetut työhuoneet peruskorjataan vastaamaan tätä päivää. Tiiviissä yhteistyössä Museoviraston kanssa tehdyn korjaussuunnitelman lähtökohtana on talotekniikan uusiminen, eduskunnan ja kansanedustajien työskentelyedellytysten varmistaminen ja kansallisomaisuuden hoitaminen.

Pienien, noin yhdeksän neliön työhuoneiden yleisilme pysyy remontin jälkeen samana, vaikka rakenteisiin piilotetaan paljon uutta tekniikkaa. Muutoksia ovat muun muassa jäähdytysjärjestelmä sekä uudet ikkunaelementit, joilla pyritään parantamaan energiatehokkuutta. Kaikkiin huoneisiin asennetaan myös sähkölaitteiden yleiskatkaisin, jonka käyttö vähentää sähkönkulutusta.

Myös työhuoneiden huonekalut pysyvät samoina. Kalusteita kunnostetaan ja ergonomia otetaan huomioon vanhojen kalusteiden sallimissa rajoissa. Myös väri- ja materiaalivalinnoilla pyritään kunnioittamaan siivet suunnitelleen arkkitehdin Ola Laihon valintoja, sekä tekemään huoneesta allergiaystävällisempi. Remontissa otetaan tarkasti huomioon Museoviraston lausunnot korjauksesta ja myöskään talon julkisivu ei muutu.

Työhuonesiipien peruskorjaus toteutetaan kahdessa vaiheessa vuosina 2009 ja 2010. Korjauksen aikana osa kansanedustajista menettää työhuoneensa ja tästä johtuen esimerkiksi kansanedustaja ja avustaja työskentelevät remontin ajan samassa huoneessa. Myös osa eduskunnan kokoustiloista ja muun muassa päärakennuksen auditorio joutuvat korjaukseen.

Eduskunnan rakennusten peruskorjaus on aloitettu vuonna 2007, ja se käsittää kaikki eduskunnan rakennukset Pikkuparlamenttia lukuun ottamatta. Suuri parannus eduskunnan palveluihin saadaan myös peruskorjauksen yhteydessä, kun uusi esteetön vierassisäänkäynti valmistuu.

Kommentit