Markku Pölönen valloitti komedian saran – Ralliraita ylitti kaikki odotukset

Uutiset, perjantaina 27.02.2009

Elokuvaohjaaja Markku Pölösen uusin elokuva Ralliraita sai ensi-iltansa torstaina 26. helmikuuta Helsingissä Bristolissa. Elokuva toi Pölösen aivan uudelle toimintakentälle vaativan komedian pariin, mutta taitonsa jo muiden elokuvien parissa näyttänyt kokenut ohjaaja ei pettänyt tälläkään kertaa. Ralliraita ylitti kaikki odotukset.

– Kuulin aikanaan Markulta jo aivan suunnitelmavaiheessa tästä uudesta elokuvasta. Sen jälkeen olen saanut seurata elokuvan etenemistä ja odotukset kyllä olivat korkealla, mutta kaikki odotukset kuitenkin ylittyivät, suitsutti kansanedustaja ja sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen kutsuvierasensi-illan jälkeen.

Heinoselle elokuvan aihe oli erityisen läheinen pitkän moottoriurheilun työuran kautta. Heinonen teki vuosien ajan mm. MTV3:sen moottoriurheiluohjelmia ja selosti satoja kilpailuja livenä paikanpäällä olleelle yleisölle.

– No näiden vuosien aikana tämä maailma on tullut enemmän kuin tutuksi. Täytyy todeta, että Markku (Pölönen) on onnistunut käsittämättömällä tavalla uppoutumaan ja kuvaamaan tätä omaan varsin ainutlaatuista maailmaa.
Yhteistyössä Filmtrailer.comin kanssa

Pölösen uusin elokuva kertoo pienestä kylästä ja siellä vuosittain käytävästä autokorjaamoiden ja teamien välisestä moottoriurheilun triatlonista. Entinen huippukuski ja autokoulunopettaja Seppo Sladi Pesonen alias Heikki Silvennoinen saa oppilaakseen helsinkiläisen veljenpoikansa Luumun (Olavi Uusivirta) ja elokuvan perinteinen mestari-oppipoika-juoni on valmis. Markku Pölönen on käsikirjoittanut hulvattoman komedian yhdessä Heikki Silvennoisen ja Arttu Käyhkön kanssa.

– Peter Frantzen ja Tom Petäjä tuovat elokuvaan erinomaiset motorsportpersoonat. Ehkä osa jutuista on hieman sisäpiiriä, mutta se kertoo siitä miten hyvin varmasti hyvin pitkälle Heikki Silvennoisen ja pitkän työstämisen ansiosta elokuvassa on päästy vaativaan sisäpiiriin, ihasteli Heinonen.

Ralliautoilua käsitteleviä elokuvia ei Suomessa ole montaa tehty ja yksi legendaarisimmista on vuodelta 2970 oleva Risto Jarvan Bensaa suonissa. Pölösen Ralliraita saa maanlaajuisen ensi-iltansa perjantaina 27.2.2009.

– Uskon ainakin itse, että tämä leffa tullee saamaan hyvän vastaanoton. Jäädään siis odottamaan jatkoa. Tältä saralta on helppo ammentaa lisääkin, totesi Heinonen lopuksi.

Elokuvan kutsuvierasensi-illassa elokuvateatteri Bristolissa nähtiin paljon moottoriurheiluihmisiä mm. rallilegensa Simo R. Lampisen johdolla. Uusista tulevaisuuden tähdistä elokuvasta nautti myös Euroopassa tulevalla kaudella jatkava formulakuljettaja Emma Kimiläinen.

***************

Ralliraita
Ohjaus: Markku Pölönen

Pääosissa: Heikki Silvennoinen, Satu Silvo, Peter Franzén, Laura Birn, Olavi Uusivirta, Eeva Litmanen, Kai Hyttinen, Mika Nuojua, Tom Petäjä, Sakari Kuosmanen, Aake Kalliala

Nuotit:
SYNOPSIS

Seppo ”Sladi” Pesonen (Heikki Silvennoinen) on entinen huippukartturi, nykyinen leipääntynyt autokouluopettaja. Hän on Pekkarisen varikon ”Team Susan” kantava voima. Varikolle saapuu Sladin helsinkiläinen veljenpoika ”Luumu” (Olavi Uusivirta), joka on lähetetty maaseudun rauhaan, pois kaupungin houkutuksista. Luumu on autohullu ja solahtaa mukavasti Team Susan maailmaan pahasuisen mekaanikon, Sukon (Peter Franzen) avulla.

Pekkarisen varikko sijaitsee pahimman kisavastustajan, autokauppias Torpon mailla ja Torppo Junior aikoo häätää Pekkarisen vuokrankorotuksilla tiluksilta juuri ennen suuren Rallitriathlonin, Kaasari-Rallin, alkua. Sladi saa houkuteltua Torppo Juniorin vedonlyöntiin kisan voitosta. Panoksena on Team Susan elämä ja Pekkarisen varikko.

Valmistelut sujuvat mainiosti ”Team Susan” varikolla, kunnes kuski, ”Stumppi” ajaa ulos ja loukkaantuu kisan kynnyksellä.

Sladin ei auta muuta kuin päästää Luumu rattiin. Miten Kallion pikiksillä valtion toimesta treenattu autovaras pärjää rallikuskina. Alku on lupaava, mutta Team Susan auto kuitenkin hajoaa ja syyksi paljastuu sabotaasi. Team Torppo on asialla.

Triathlonin viimeinen osuus on ratkaiseva ja Team Susan tulevaisuus näyttää pahalta. Sladin ajatukset on vienyt suloinen Sirkku ja Luumun sydämeen häiriötä aiheuttaa Torpon tytär, Aija. Pystyykö Pesosen suvun kunniakas kaksikko pitämään ajatukset tiessä ja tunteet kurissa….

Totta helkkarissa pystyy!! (Lähde: www.ralliraita.fi)

Kommentit