Timo Heinonen tutustui Kultakeskuksen toimintaan

Uutiset, tiistaina 03.03.2009

Kansanedustaja Timo Heinonen tutustui Kultakeskus Oy:n toimintaan Hämeenlinnassa 2.3. Heinonen tutustui tehtaaseen ja alan ajankohtaisiin asioihin toimitusjohtaja Ilkka Ruoholan vieraana.

– Tämä yritysvierailu oli äärimmäisen mielenkiintoinen. Olin erityisen yllättynyt käsityön ja ammattitaitoisten tekijöiden määrästä. Jokainen lusikka ja sormus vaativat ammattitaitoisen käsityön tekijän.

Kultakeskus on Suomen suurin jalometallialan yritys, joka työllistää tällä hetkellä lähes sata ihmistä Hämeenlinnan tehtaalla. Perinteikäs toiminta on alkanut Helsingissä 1800-luvun lopulla, ja hopeatuotteiden valmistus alkoi Hämeenlinnassa 1918. Nykyään Kultakeskuksella on valikoimissaan koruja, pöytähopeita, erilaisia koriste-esineitä sekä teollisuudessa tarvittavia platinatuotteita. Kaikki tuotteet valmistetaan Hämeenlinnan tehtaalla. Koneiden ohella kaikki tuotteet vaativat käsityötä.

– Nämä vierailut ovat todella tärkeitä. Alaan tutustumisen lisäksi kentältä saa hyviä ajattelun aiheita myös omaan työhöni liittyen. Tälläkin kertaa esiin nousivat muun muassa eläkeiän nosto, osa-aikaeläkkeisiin sekä talouden tilanteeseen liittyvät asiat.

Kommentit