Hämeessä puhuttiin ulkopolitiikkaa avoimesti – Timo Heinonen tyytyväinen ”Hei, me puhutaan ulkopolitiikkaa” -kiertueeseen.

Uutiset, tiistaina 03.03.2009

Olutravintola Birger Hämeenlinnassa täyttyi ulkopolitiikasta kiinnostuneilla, kun Kokoomuksen ” Hei, me puhutaan ulkopolitiikkaa” – kiertue jatkui Hämeenlinnassa. Keskustelua vetämässä ja ihmisten kysymyksiin vastaamassa oli puolustusministeri Jyri Häkämies. Tilaisuuden juonsi Lotta Backlund.

– Tämä oli minulle ensimmäinen laatuaan tällä kiertueella ja olin todella tyytyväinen. Oli mukava seurata ihmisten vilkasta keskustelua uutta tapaa puhua myös ulkopolitiikasta siellä, missä ihmiset ovat, eikä pienissä piireissä suljettujen ovien takana, kertoi tapahtumaan osallistunut kansanedustaja Timo Heinonen.

Tilaisuudessa keskityttiin kolmeen pääteemaan, joista järjestettiin paneelit. Aiheina olivat rauhanturvaaminen, Obama ja USA sekä maahanmuuttopolitiikka Suomessa. Paneeleihin osallistui yleisön joukosta niin eurovaaliehdokkaita, alan asiantuntijoita ja muita aiheesta kiinnostuneita. Myös yleisön joukosta pääsi esittämään kysymyksiä ministerille ja panelisteille.

Kiertue on sukua Korva-kampanjalle, ja sen tarkoitus on herättää keskustelua ulko- ja turvallisuuspolitiikasta. Keskustelulla pyritään löytämään puolueelle uudenlaisia toimintatapoja, ja tälläkin kertaa lähdetään kansalaisten kuuntelemisesta.

Yhteensä tapahtumia järjestetään noin 15 ympäri Suomea, ja niissä pubeihin ja kahviloihin jalkautuvat Kokoomuksen ministerit Jyrki Kataisen ja Alexander Stubbin johdolla, sekä muun muassa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen. Lisäksi tilaisuuksiin osallistuu Kokoomuksen eurovaaliehdokkaita ja puolueen kansanedustajia ja päättäjiä.

Kommentit