Tiina Seppälä esittää Loppea mukaan valokampanjaan

Uutiset, perjantaina 06.03.2009

Lopen kunnanvaltuutettu ja kansanedustaja Timo Heinosen avustaja Tiina Seppälä (kok.) esittää, että Lopen kunta lähtisi mukaan Earth Hour –tapahtumaan. Maaliskuun lopussa järjestettävä maailmanlaajuinen energiansäästötapahtuma kerää mukaan satoja kaupunkeja ja kuntia ympäri maapallon ja Seppälä toivoo, että Loppikin olisi mukana talkoissa.

– Tapahtuman idea on osaltaan olla näyttämässä esimerkkiä energiansäästötalkoissa. Mukaan lähtevät kunnat ja kaupungit sammuttavat harkintansa mukaan valoja tunnin ajaksi samalla hetkellä, kertoi Tiina Seppälä Tunti maailmalle -tapahtumasta.

Seppälä korostaa, että ulkovalaistuksella on merkittävä rooli kuitenkin myös turvallisen liikkumisen suhteen, mutta järkevällä valonkäytöllä olisi saavutettavissa merkittävääkin säästöä.

– Ehkä voisimme samalla miettiä oman kuntamme ja myös omien kotiemme valaistuksen käyttöä. Katuvalojen turhasta polttamisesta valoisaan aikaan ja kotien tyhjien huoneiden valaistuksesta luopumisella saisimme pieniä ihmeitä aikaan, kannusti Seppälä ja kertoi, että myös seurakuntia on kannustettu mukaan valotalkoisiin.

Seppälä toivoo, että Loppi on Riihimäen jälkeen toinen Kanta-Hämäläinen kunta joka lähtee mukaan maailmanlaajuiseen valojen sammuttelukampanjaan. Mukaan WWF:n järjestämään maailman suurimpaan ilmastotapahtumaan lähtevät kunnat kannustavat samalla myös kaikkia kuntalaisia ja yrityksiä sammuttamaan valonsa tunniksi lauantai-iltana 28. maaliskuuta klo 20.30–21.30.

– Toivon, että oma kotikuntanikin ottaa haasteen vastaan. Osallistumalla Earth Houriin jokainen kunta ja jokainen meistä voi viestittää huolensa ilmastonmuutoksesta sekä vaatimuksen siitä, että ilmastonmuutoksen torjuntaan suhtaudutaan vakavasti kaikilla tasoilla.

Kommentit