Timo Heinonen: Turvallisuus vaatii lisäpanostuksia

Uutiset, sunnuntaina 23.04.2017

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen haluaa lisäpanostuksia maamme sisäisen ja ulkoisen turvallisuuden varmistamiseksi. Heinosen mukaan tämä vaatii lisäresursseja niin poliisille kuin puolustusvoimillekin, mutta myös toimivaltuuksien ja lainsäädännön ajanmukaistamista.

– Turvallisuustilanne on muuttunut nopeasti ja myös meitä mahdollisesti uhkaavat uhatkin monipuolistuneet. Viranomaisilla täytyy olla niin kykyä kuin keinojakin tehdä työnsä hyvin, toteaa Timo Heinonen.

Heinonen haluaa saada mahdollisimman nopeasti kuntoon valmistelussa olevat tiedustelulainsäädännöt, mutta myös päätöksenteon varmistaminen kiireellisimmissäkin tilanteissa pitää saada aukottomaksi.

– Lisäksi tarvitsemme lisäpanostuksia puolustusvoimille mm. nopeammin reagoivien joukkojen toiminnan varmistamiseksi ja poliisi tarvitsee minusta lisää ihan tekeviä käsiä ja näkeviä silmiäkin, esittää Heinonen vaatimuksensa alkuviikon kehysriiheen hallitukselle.

Heinosen mukaan turvallisuustilanne on muuttunut niin nopeasti ja yllättävästikin, että siihen ei voida olla reagoimatta.

– Pitää muistaa, että sisäinen ja ulkoinen turvallisuus nivoutuvat nykyisin hyvinkin päällekkäin ja tämän kokonaisuuden toimivuus varmistetaan vain sillä, että resurssit on kunnossa puolustusvoimilla ja poliisilla, mutta myös rajavartiostolla, pelastustoimella ja myös tullillakin. Tämä iso kokonaisuus pitää nyt olla yhtenä kärkenä.

 

Kommentit