Jenna Ravantin TET-harjoittelu eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 07.04.2017

Olen Jenna Ravantti ja olen 5.4-7.4 TET-harjoittelussa täällä eduskunnassa. Käyn Riihimäen lukion 2. vuosikurssia ja olen kotoisin Lopelta. Olin kuullut aikaisemmin tutuilta TET:istä eduskunnassa ja siitä sainkin idean tulla tänne TET- harjoitteluun. Minua kiinnostaa politiikka ja yhteisiin asioihin vaikuttaminen, joten eduskunta TET- paikkana oli minulle sopiva. Nämä kolme päivää ovat olleet todella mielenkiintoisia. Olen oppinut paljon uutta ja nähnyt mitä työ eduskunnassa on.

Tehtäviini on kuulunut esimerkiksi täysistuntojen ja kyselytunnin seuraamista. Olen myös tehnyt joitain kirjallisia töitä. Olen päässyt paljon seuraamaan eduskunnan töiden arkea, mikä on myös ollut hienoa. Ensimmäinen päivä menikin oikeastaan eduskunnan tiloihin tutustuessa sekä seuratessa talon tapahtumia. Pääsin myös seuraamaan täysistuntoa. Torstaina eli TET:in toisena päivänä tein joitain kirjallisia töitä sekä jatkoin tutustumista eduskunnassa työskentelevien työhön. Torstaina olin seuraamassa myös eduskunnan kyselytuntia ja se oli todella mielenkiintoista. Kyselytunnilla kysymyksiä oli muun muassa liittyen neuvolapalveluiden säilymiseen laadukkaina sekä hallituksen leikkauksista. Kyselytunnin seuraaminen oli hauskaa ja mielenkiintoista, koska keskustelu oli vilkasta.

Tänään on viimeinen päivä TET-harjoitteluani ja aika täällä on ollut todella mukavaa. Sain paljon uutta tietoa eduskunnan työstä ja sain nähdä millaista työskentely täällä todella on. Nämä ovat olleet  mielenkiintoisia päiviä ja täällä olo on ollut todella hieno kokemus.

Kommentit