Lopella jouduttu suurentamaan äänestysuurnia – Janne Tulkki räjäyttämässä äänestyspytyt

Uutiset, lauantaina 01.04.2017

Lopen Kunnassa on jouduttu tilaamaan kiireellisellä hankintamenettelyllä suurempia äänestysuurnia. Muusikko Janne Tulkin lähteminen Lopen Kokoomuksen ehdokkaaksi on saanut väen liikkeelle ja äänestysuurnat ovat pullollaan ääniä.

– Onneksi Lopella toimii metallialan yritys Janavalo, joka pystyi yön aikana ennen 1.4. tekemään kolme kertaa totuttua suuremmat uurnat, kertoo Lopen uurnavastaava Juhana Uurnasto.

Lopelle on ääniä kertynyt ympäri Suomen ja myös maahanmuuttajat ovat kaivanneet vaaleissa tulkkia.

– Kyllä se näkyy, että tulkille on ollut tilausta. Ääniä on jouduttu siirtämään eteenpäin Tarkkalan rekoilla, kertoo poikkeuksellisista järjestelyistä Liisa R. Äänivyöry, joka on lähetetty ministeriösta seuraamaan poikkeuksellista vaaliruuhkaa ja äänestysintoa.

Pahimmilta ruuhkilta on vältytty suurempien äänestysuurnien tultua käyttöön. Huhtikuun 1. päivänä Janne Tulkki piti Lopella vielä kaksi konserttia millä pyrittiin pitämään osa äänestäjistä pois äänestyspaikoilta pahimpaan ruuhka-aikaan puoliltapäivin.

– Janne on hyväntekeväisyyteen jo pidemmän aikaan tottuneena luvannut lahjoittaa osan äänistään ääniä kaipaaville ehdokkaille ja myös äänensä menettäneille artisteille. Yhdellä hyvällä äänellä Janne on elättänyt itsensä jo parisenkymmentä vuotta ja äänivyöryn edessä voisi olla vaikeuksia pitää huolta kaikista äänistä, kertoi äänten hyväntekeväisyysjaosta vastaava Lopen Yksinäisten äänien tuki ry:n puheenjohtaja Kauko Mäkinen.

Mäkisen tavoitteena on jakaa ääniä tasaisesti kaikille ehdokkaille. Työ tulee olemaan vaativat ja siksi äänten jakotalkoisiin kutsutaan kaikki halukkaat Lopen Kuntavaalikahvilalle maanantaina 3.4.2017 kello 18.00 alkaen.

– Itselleen ääniä hakemaan tulevat ehdokkaat voivat ottaa mukaan myös omat ämpärit ja osa äänistä on tarkoitus lähettää myös ulkomaille demokratiatyötä tukemaan, kertoi Mäkisen oikeana kätenä toimiva äänijakaja Keke Hirvonen.

AprilNews

 

 

 

 

Kommentit