Juhon TET-viikko eduskunnassa

Uutiset, perjantaina 31.03.2017

Olin kansanedustaja Timo Heinosen TET-harjoittelijana viikolla 13. Odotin tulevaa viikkoa innolla. TET-viikkoni alkoi Hämeenlinnasta vaalitilaisuudella, jossa oli mukana Hämeenlinnan vaaliehdokkaita sekä ministeri Orpo. Tapahtuma oli mukava, koska pääsin tapaamaan ministeriä, kansanedustajia ja kuntavaaliehdokkaita. Tapahtumassa oli hieno kakku, mutta emme syöneet sitä. Kävimme syömässä salaatit, jotka olivat todella maukkaat.

Tiistai 28.3.2017

Päiväni alkoi turvatarkastuksesta, jonka läpäisin. Tämän jälkeen odotin avustaja Deryaa, joka on erittäin mukava. Veimme tavarat huoneeseen ja lähdimme suoraan avustaja aamupalalle missä Robert Torveloinen piti luennon Uber palveluista. Luennon jälkeen lähdimme hakemaan ruokalippuja ja eduskunnan kulkupassia. Lippujen hakemisen jälkeen lähdimme KNL:n pääkonttorille, jossa kokoomusnuorten liiton pääsihteeri Emma-Stina Vehmanen kertoi minulle kokoomusnuorten toiminnasta. Sen jälkeen minä, Timo ja Derya menimme syömään maukasta ruokaa ja lounaan aikana tutustuin kansanedustaja Alexander Stubbiin. Päivän päätteeksi tein kirjoitustehtäviä ja seurasin mielenkiintoista täysistuntoa.

Keskiviikko 29.3.2017

Kolmas TET-päivä alkoi avusta briefillä. Tämän jälkeen kuvasimme videon, jossa haastattelin Timoa. Kun olimme kuvanneet videon, tulimme editoimaan sitä tietokoneella, josta tuli mielestäni hyvä, ellei loistava. Pääsimme myös avustaja Deryan kanssa seuraamaan Nobel-voittaja Bengt Holmströmin juhlapuhetta eduskunnalle.

Torstai 30.3.2017

Torstai alkoi sillä, että menin juna-asemalle ja lähdin kohti Riihimäkeä. Riihimäen asemalla Derya oli minua vastassa hänen hienolla Volvolla. Asemalta ajoimme Riihimäen nuorisotilalle, missä oli Riihimäen nuorisovaltuuston jäseniä, sekä päättäjiä. Keskustelimme Riihimäen asioista ja kouluista. Päivä kului nopeasti ja Derya vei minut juna-asemalle, jossa menin junaan ja lähdin takaisin Helsinkiin seuraamaan kyselytuntia.

Perjantai 31.3.2017

Aamulla tulin suoraan huoneeseen, missä Derya oli jo. Tänään Timon poika Luka oli mukanamme koko päivän. Kävimme kaikki yhdessä ostamassa tuliaisia kotiin ja tutustuin kansanedustaja Ilkka Kanervaan. Viimeinen TET-päivä menikin blogia kirjoittaessa.

Yhteenveto

Viikkoni on mennyt liian äkkiä ja koettavaa on vielä paljon. Timo ja Derya ovat olleet mahtavia! Tykkäsin TET-viikostani erittäin paljon ja löysin kiinnostavan ammatin. Nyt olen kartalla suomen tilanteesta ja nähnyt millaista päättäjien työ on. Olen myös tavannut paljon tuttuja päättäjiä.

Juho Nihti

 

Kommentit