Kansanedustaja Timo Heinonen: Kokoomus haluaa selvittää sisäilmaongelmien aiheuttajat

Uutiset, sunnuntaina 26.03.2017

Kokoomuksen maankäyttö- ja asuntoraporttityön puheenjohtaja kansanedustaja Timo Heinonen haluaa lisää panoksia sisäilmaongelmien ratkaisemiseksi. Sisäilmaongelmien taustalla on niin rakennusaikaisia kuin käyttöön ja ylläpitoonkin liittyviä ongelmia ja laiminlyöntejäkin. Asuntoraportissa Kokoomus esittääkin erillisen selvityksen tekemistä syistä mitkä lopulta johtavat erilaisiin sisäilmaongelmiin.

– Meidän tulee varmistaa, että rakennusaikataulut eivät ole sellaisia, että esimerkiksi betoni ei ehdi kuivua ennen muovimattoja. Myös sääsuojauksesta tulisi tehdä aina erikseen arviointi ja päätös sen tarpeellisuudesta, toteaa kansanedustaja Timo Heinonen, joka toimii myös eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtajana.

Heinonen muistuttaa, että osa ongelmista voi syntyä myös vuosittaisen ylläpidon ja huoltotoimenpiteiden laiminlyönneistä. Kokoomus esittääkin kaikille julkisille rakennuksille huoltokirjan käyttöön ottamista.

– Otimme esityksestäni käyttöön vastaavan jo aiemmin liikuntapaikoille palloilu- ja uimahalleille. Nyt haluamme, että myös hoivalaitokset, päiväkodit, koulut ja muut saadaan saman seurannan piiriin. On tärkeää tietää onko ilmastointia osattu käyttää oikein ja huoltaa ja onko esimerkiksi salaojien kunnot tarkistettu säännöllisesti, toteaa Timo Heinonen.

Kokoomus kantaa huolta yhteisen omaisuuden lisäksi ennen muuta ihmisten terveydestä. Monet joutuvat tekemään töitä ja käymään kouluissa päivittäin ja hoivalaitoksissa asutaan myös pysyvästi.

– Homeongelmien lisäksi pitää nyt tarkastella myös sisäilmaongelmia ja niiden syitä laajemminkin. Tilanne alkaa olla kestämätön ja tekemättä ei voi nytkään olla.

Kokoomus esitti maankäyttö- ja asuntoraportissaan yhteensä 66 konkreettista esitystä sujuvamman maankäytön ja paremman rakentamisen ja asumisen edistämiseksi.

Kommentit